Recentment, la Conselleria d’Economia sostenible, sectors productius, comerç i treball dirigida per Compromís ha inclòs a Alcoi en el programa Avalem Joves+, una iniciativa que permetrà contractar a més de 100 jóvens durant un any finançats per Conselleria al 100%. Fins ací tot correcte i ens congratulem tots plegats.

Però no és menys cert que la política de subvencions ha d’anar acompassada amb un programa de fixació laboral de tot eixe jovent que anem a formar. La idea no és que quan acabe l’any de contracte eixa gent se’n vaja al carrer sinó que durant eixe any s’aprofite eixa experiència per crear jóvens que resulten atractius per a les empreses i que després els vulguen contractar. I eixa tasca ha de ser municipal.

En eixe sentit Compromís ha preguntat en comissió informativa si el govern municipal té un pla per a la reinserció laboral posterior de tota la gent que haurà treballat en «Avalem». Des de Compromís considerem que el gran repte en matèria d’ocupació és no solament generar feina sinó que aquesta siga estable i de qualitat i, convidem al govern a què treballe en aquesta línia.

Anna Climent i Montllor
Regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi