Compromís amb el Nadal Alcoià.

Des de Compromís volem donar suport al Nadal Alcoià, conjunt de tradicions nadalenques que ajuden a entendre la identitat valenciana. Aquest any se celebra el 133 aniversari de la Cavalcada de Reis Mags d’Alcoi, la més antiga i referent de totes les altres. La nostra cavalcada presenta uns trets definitoris propis, des de 1885.

Per a alcoians i visitants la Cavalcada, i la resta d’actes del Nadal alcoià és indubtable que l’única finalitat d’aquesta centenària tradició és la de provocar alegria i la il·lusió dels menuts i majors sense cap distinció.

El novembre de 2001, la Cavalcada de Reis Mags d’Alcoi va merèixer la declaració de Festa d’Interès Turístic Nacional, així com la de Bé d’Interès Cultural (BIC) Immaterial des de febrer de 2011, amb el que suposa aquesta declaració de manteniment i protecció de la nostra tradició i de la singularitat d’aquesta.

Albert Girona, Secretari autonòmic de cultura i esport, Júlia Company, Directora de l’IVACE, Ignaci Candela, diputat al Congrés espanyol per Compromís, Alcaldes de València i d’Alacant, Àgueda Micó, coordinadora general del Bloc i Coportaveu de Compromís, Mariai Talens i Artur Hernández càrrecs orgànics del Bloc i Compromís, i regidors de pobles veïns, van ser acompanats pel Grup Municipal Compromís Alcoi pels regidors Màrius Ivorra, Anna Climent, Begonya Domenech i el secretari Àlex Cerradelo.

Des de Compromís es va realitzar un comunicat de suport a aquesta tradició basada en la generositat i l’altruisme d’un poble, que és des de fa 133 anys part de la cultura i la identitat valenciana. Tanmateix donem suport el procés per a la declaració del Nadal Alcoià com a Patrimoni de la Humanitat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *