Begonya: A Alcoi, els teatres no programen en valencià!

Després de les vacances de Nadal, la ciutat torna a la seua rutina, però sembla que la programació cultural del Teatre Calderón encara està de vacances.

Begonya Domenech, regidora de Compromís Alcoi ha declarat «Pegant una ullada a la web del teatre Calderón ens sorprenem que no hi ha cap possibilitat d’esbrinar quina serà la programació per als pròxims mesos. Sols hi podem trobar un avançament d’unes obres, que ja sabien des de la temporada passada. Açò ens genera preocupació per la serietat en la qual la programació de la nostra ciutat està realitzant-se per part de la regidoria de cultura».

«Com és que no està ja publicada la programació de gener a la web del Calderón?, a 7 dies d’haver començat el més. Potser no està tancada encara? De ser així seria una gran falta de previsió en una regidoria de cultura, que ja ens té acostumats als retards, com està ocorrent al teatre Principal, que farà un any, sense gestió ni programació digna, o l’escola municipal de teatre que va ser adjudicada aquest nadal després de 10 mesos en l’aire» comenta Begonya Domenech.

Per a la regidora, aquest govern acumula mancances amb la ciutat i la seua identitat, cultura i llengua, recentment hem sabut que des de l’Oficina de Drets Lingüístics han enviat una recomanació a la regidoria de Turisme perquè introduïsca el valencià a les seues publicacions a xarxes socials. Segons sembla, les publicacions d’aquesta regidoria en Twiter o Instagram sols estan en Castellà i malgrat que van ser avisats d’aquest fet contra els drets lingüístics dels valencians, des de la regidoria no han fet cap intenció d’introduir el valencià a les citades publicacions, cosa que va generar la denúncia a l’Oficina de Drets Lingüístics.

Però a Compromís pensem que l’obligació del govern amb la cultura alcoiana ha d’anar més enllà de l’ús del valencià a les xarxes. Pensem que la programació del Calderón, teatre de referència a les nostres comarques, hauria d’incloure no sols artistes de renom nacional i internacional, també ha de fer recerca de produccions locals amb qualitat, i aprofitar la gran tradició teatral de la nostra ciutat. Cal recordar que la nostra ciutat organitza una les mostres de teatre en valencià més importants, i per tant no és aliena a la producció en el nostre idioma, que li permetria ser referents en aquest camp. Actualment a l’avançament de la programació que podem trobar a la web del Calderón, no apareix cap espectacle ni en valencià.

La regidora finalitza «Així doncs; que passa amb la programació del teatre Calderón? I amb el teatre Principal? I que passa amb la producció en valencià? I amb les companyies teatrals locals?, demanem al regidor de cultura que faça una aposta ferma per la cultura de la nostra ciutat als espais públics».

Begonya Doménech
Regidora Compromís Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *