Compromís Alcoi: «La deixadesa del govern municipal fa perdre 3,4 milions d’euros del CEEM»

Aquest cap de setmana vam rebre pels mitjans de comunicació la contestació del govern respecte a la cessió del CEEM, amb una gran decepció. Des del govern han decidit mentir descaradament a la ciutadania.

El centre de malalts mentals d’Alcoi és una obra que es va iniciar l’any 2010, amb un termini d’execució de 10 mesos, però que finalment mai va arribar a posar-se en marxa per part de l’antic govern.

La implicació i el compromís pressupostari de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha estat fonamental per reactivar la seua posada en marxa. Mostra d’això és que a més de les visites contínues al centre per part del personal tècnic, tant des de la Direcció General de Diversitat Funcional, com de la Secretaria Autonòmica de Serveis Socials, s’ha mantingut una comunicació contínua amb els responsables municipals per a conéixer l’avanç de les obres de condicionament que l’Ajuntament havia de realitzar abans de la cessió.

En aquest sentit, des de l’any 2015, fins a l’actualitat, el pressupost de la Conselleria ha comptat amb partides per un total de 3,4 milions d’euros per a la posada en funcionament del centre. Davant els continus retards de l’Ajuntament d’Alcoi en la cessió de l’edifici en condicions òptimes ha fet que aquests fons s’hagen perdut.

El gener de 2017 la Conselleria emet un informe amb 21 punts que han de ser solucionats per part de l’Ajuntament abans que es produïsca la cessió de l’edifici. Després de la remissió, per part de l’Ajuntament, de l’acta de finalització d’obra el passat 3 de juny, els tècnics de Conselleria constaten que encara estan pendents de solucionar 11 d’aquests 21 punts.

Entre les 11 deficiències, existeixen actuacions rellevants com l’adaptació dels banys de les habitacions, problemes d’accessibilitat i altres referides a les accions encaminades a garantir la protecció dels talussos pròxims al centre, amb la finalitat d’evitar despreniments com els que s’han produït durant les últimes pluges.

Un altre entrebanc que han trobat és que l’Ajuntament tampoc ha remés la documentació sobre l’edifici i el solar perceptius perquè la Conselleria puga proposar a la Direcció General de Patrimoni, iniciar la cessió d’infraestructures, i per tant l’assumpció de l’edifici d’Alcoi.

L’apertura del CEEM sumara 40 places de la residència i 20 del centre de dia, que es posa en marxa gràcies a l’interés de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que ha recuperat moltes infraestructures socials abandonades per l’antic govern.

Màrius Ivorra Torregrorsa
Regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *