Ens hem assabentat pels mitjans de comunicació que la veïna població de Cocentaina ha utilitzat maquinària, treballadors i material de la contracta d’Alcoi. Segons explica el comunicat de premsa emés pel Gabinet d’Alcaldia de l’Ajuntament contestà «s’utilitzarà maquinària fora de l’horari d’ús i sempre que fóra correcte el servei a Alcoi» i segons indica la regidora Paqui Ruiz a la mateixa nota de premsa «S’ha pogut establir la col·laboració gràcies al fet que aquesta opció està contemplada al Plec de preinscripcions del contracte de neteja i brossa d’Alcoi».

L’equip de Compromís ha revisat tant el Plec de Clàusules Administratives com el Plec de Prescripcions Tècniques per l’adjudicació del Servei municipal de recollida de residus sòlids urbans i serveis de neteja viària d’Alcoi i en cap dels dos documents apareix reflectida l’opció de col·laboració.

El portaveu de Compromís Alcoi, Màrius Ivorra indica «Revisada la documentació no apareix per cap lloc l’opció de col·laboració, l’alcalde Toni Francés ens deurà explicar com i perquè s’ha fet. Volem accés a l’expedient municipal on es detalle l’actuació, volem veure la carta on se’ns demana, el conveni de col·laboració, la forma de pagament, a quin preu i qui l’ha decidit».

«Ens consta que s’han cedit treballadors de la contracta d’Alcoi i de la contracta de la mancomunitat del Xarpolar, entenem que l’Ajuntament d’Alcoi ha de facturar els serveis al de Cocentaina, a més a més del cànon per l’ús de la maquinària i materials utilitzats» ha continuat Ivorra. A la propera Comissió Informativa, Compromís demanarà els fulls de control diari de la totalitat de la plantilla dels dies afectats, doncs creiem que s’ha vist afectat el servei de neteja viària d’Alcoi.

Des de Compromís ja va proposar la possibilitat de realitzar el contracte de brossa i neteja de forma mancomunada entre Alcoi i Cocentaina, ja que seria un estalvi econòmic per a les dues ciutats, possibilitat rebutjada pel govern socialista d’Alcoi.

Per altra banda, a Cocentaina, el Col·lectiu 03820-Compromís també demanarà tota la informació al voltant d’aquest servei per a Festes. «En l’actual plec de condicions de Cocentaina s’inclou la neteja en actes festius. Entre aquests actes, les Festes de Moros i Cristians. Per això, demanarem accés a tota la informació per conéixer aquesta col·laboració entre l’Ajuntament d’Alcoi i l’Ajuntament de Cocentaina», remarca el portaveu de la coalició a la Vila Comtal, Jordi Pla.

«Durant els últims anys hem denunciat multitud d’incompliments en el servei entre l’empresa FCC i l’Ajuntament de Cocentaina. Aquesta col·laboració per a festes ha causat sorpresa entre el veïnat de Cocentaina. Demanarem accés a l’expedient i continuem apostant per un millor servei de neteja al nostre poble», ha afegit Pla.

«Cal fer les coses bé i d’una manera formal si es vol mancomunar serveis i no anar a la improvisació com per desgràcia ens té acostumat el govern socialista d’Alcoi i ara també el de Cocentaina» finalitza Ivorra.

Màrius Ivorra
Regidor i Portaveu de Compromís a Alcoi