Incompliment del Conveni signat i falta de manteniment

«Reducció progressiva del personal, deficiències de manteniment i períodes inexplicats del tancament del servei, fan del centre de salut de la zona alta un centre amb una atenció als usuaris nefasta, sols atenuada per la gran tasca que fan els dos professionals que allí treballen» així ha començat la regidora de Compromís Elisa Guillem.

El passat 4 de gener de 2018, l’alcalde va signar un conveni de col·laboració entre la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria de Sanitat i l’Ajuntament d’Alcoi per a la prestació d’assistència sanitària ambulatòria al centre del Camí. A aquest conveni queda reflectit que les despeses de personal sanitari aniran a càrrec de Conselleria, i les despeses de manteniment i funcionament incloses de personal no sanitari seran sufragades per l’Ajuntament d’Alcoi. A més, d’un pagament anual per part de Conselleria per a atendre diferents despeses.

Doncs sembla que aquest conveni està incomplint-se per totes dues bandes, Conselleria amb el personal sanitari, cada vegada més reduït, i l’Ajuntament no mantenint l’edifici en condicions adequades, ni aportant el personal no sanitari necessari per a l’ús adequat del centre.

Elisa Guillem ha declarat «hem fet una relació de preguntes per a saber quines són les gestions realitzades pel govern socialista de Toni Francés, amb la finalitat de recuperar el personal sanitari perdut durant aquests anys. I volem saber per què ha arribat a aquest punt de deficiència el manteniment municipal de l’edifici. El barri de la zona alta té una població de més de 7500 persones, que estan patint un sistema deficient d’atenció primària per deixadesa del govern de la ciutat, que a més sembla incapaç de reclamar ‘als seus’ el que els alcoians necessiten».

«El poc interés del govern municipal pel tema queda latent quant a la clàusula sisena del conveni amb Conselleria parla de la creació d’un òrgan mixt de seguiment i control encarregat d’emetre informes periòdics del grau de compliment del conveni. D’haver-se creat aquest òrgan no estaríem patint aquests problemes i deficiències, ja que aquests hagueren quedat reflectits als informes d’aquest grup de control» Comenta la regidora, «no volem pensar que aquest grup si ha estat creat i ha realitzat els informes pertinents, i aquests han quedat a un calaix, perquè seria un abandó de les funcions molt greu per part de la regidoria encarregada i pel senyor alcalde».

Elisa Guillem
Regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi