La revisió cadastral permetrà baixar els tipus impositius

Ivorra explica «el valor de les nostres propietats a Alcoi ha baixat des del 2007 una mitjana del 40% però el valor de referència sobre el que s’aplica el cadastre es manté des de finals del segle passat, on els valors eren prou superiors a l’actual. Considerem que cal fer una revisió d’aquest valor de referència per actualitzar-lo als valors reals, majoritàriament més baix, baixar els tipus impositiu i així poder pagar un IBI més ajustats a la realitat. Gràcies a la nostra proposta açò es realitzarà i els alcoians tindran un cadastre més just i real».

Ivorra explicà al Ple del passat divendres que el preu mitjà real dels habitatges ha sofrit una evolució considerablement a la baixa els últims anys.

Per a Compromís pagar uns impostos justos i calculats amb valors reals és fonamental. L’obligació del govern és estar a l’aguait dels períodes de revisió d’aquests, i ara gràcies a Compromís és el moment per a l’IBI, cal treballar pels alcoians i una fiscalitat justa i així ho hem demanat.

El regidor Màrius Ivorra ha declarat «ens felicitem per aconseguit dur endavant la proposta de la revisió cadastral al passat plenari».

Ara bé, des de Compromís estarem vigilant el govern socialista perquè comencen el procés de revisió cadastral a la major brevetat possible.

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi