El portaveu Ivorra ha declarat «Al primer plenari del 2020 el govern socialista de Toni Francés a tornat mostrar la seua cara més autoritària fent gala d’un talant poc dialogant, típic de les majories absolutes».

Per a Ivorra, les propostes de Compromís eren propostes raonables, socials i de salut pública, sense cap mena d’interés partidista. La primera de les propostes pretenia facilitar l’accés a les famílies i centres educatius a les representacions del Tirisiti per a sords i persones amb implants coclears. A més a més facilitant la informació necessària per a poder sol·licitar aquestes sessions a la web i al material imprés, a qualsevol persona. «A hores d’ara sols les associacions de la ciutat tenen accés a aquesta informació, però les persones sordes, escoles i nens que no viuen a la ciutat no saben que existeix aquest servei a Tirisiti» comenta Ivorra «el govern socialista ha rebutjat aquesta millora proposada per Compromís, per considerar suficient l’única sessió adaptada que actualment es realitza, i sense cap promoció. No tenim dubte del caràcter revengista i impositiu d’aquesta negativa.»

En paraules de l’Alcalde a diferents mitjans i al Ple, a Cervantes es perdia la Màgia del Nadal, aleshores, indica Ivorra «Perquè deixen els contenidors de brossa a tot el recorregut del Camí? Per a depositar l’excés de màgia mentre passen els Reis?, cal cuidar els detalls i també els problemes de seguretat al llarg del recorregut».

L’altra proposta rebutjada, venia avalada per l’OMS (organització Mundial de la Salut) i la Unió Europea. El Clorpirifòs és un producte utilitzat a l’agricultura per eliminar plagues. Aquest producte està demostrat que produeix problemes neurològics, trastorns persistents en el desenvolupament i trastorns autoimmunitaris. L’exposició durant l’embaràs retarda el desenvolupament mental dels infants. La UE ha prohibit el seu ús a mitjan any 2020, però a Compromís pensem que esperar per a retirar aquest producte nociu de l’entorn dels alcoians és excessiu i proposaven l’eliminació de l’ús municipal i transmetre la informació a les entitats i particulars afectats.

A aquest Ple hem vist l’actitud del PSOE que han intentat tapar a les anteriors legislatures, una realitat en la què el govern imposa la seua opinió per damunt dels interessos dels alcoians, com ha passat amb la permuta d’un edifici nou en perfectes condicions per altres que requereixen inversions econòmiques per poder utilitzar-los adequadament. «El PSOE castiga als grups de l’oposició si fem la nostra tasca fiscalitzadora correctament, ho hem vist clarament a aquest ple de desembre» finalitza Ivorra.

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi