Compromís Alcoi denuncia el nul interés del govern del PSOE per la figura d’Enric Valor a la nostra ciutat.

La regidora de la formació Elisa Guillem denuncia públicament la passivitat de l’Ajuntament d’Alcoi, a l’hora de complir les seues promeses respecte a l’il·lustre escriptor Enric Valor. Elisa Guillem comenta que fa més de 9 anys el nostre alcalde declarava «posar el nom d’Enric Valor a la plaça de l’antic col·legi de les Uxoles, i es suposava que el dissenyador Xavier Mariscal la decorarà en 2012». La regidora respon «Quasi una dècada després, sembla que la decoració de Xavier Mariscal s’ha perdut pel camí, i encara estem esperant-la, encara que és mes probable que simplement fora un dels titulars que al PSOE li agrada soltar sense cap intenció de realitzar» comenta la regidora Elisa Guillem.

El que està clar és que des del govern de Toni Francés l’interés per fer un homenatge a aquest il·lustre escriptor, fonamental per a la cultura valenciana, i si més no de les nostres terres, va quedar en aquesta placa, que sols queda reflectit al plànol de l’Ajuntament, ja que aquest canvi no ha estat comunicat, i els navegadors no ho contemplen, serà cosa de la COVID19 també?

Les declaracions de Toni Francés, a finals de desembre de 2011, senyalaven que així es tancava un deute històric amb Enric Valor però sembla que a hores d’ara encara no s’ha fet efectiu. «La falta de paraula i el govern a colp de titulars i tuits és la tònica general del govern socialista» declara Elisa Guillem.

A Compromís esperem que el govern de Toni Francés contacte, d’una vegada, amb el dissenyador valencià Xavier Mariscal per refrescar el tema, i confiem que comunique el canvi de nom de la plaça a qui corresponga per poder fer-lo efectiu, i això 9 anys després de les declaracions de l’alcalde poder donar per finalitzat aquest reconeixement dels 100 anys del naixement d’un escriptor tan valuós per a la cultura valenciana com és Enric Valor, encara que possiblement se solapa amb el 110 aniversari de naixement.
Elisa Guillem de la Cruz
Regidora Compromís Alcoi