Hui dia 22 de setembre, dia internacional sense vehicles, Compromís demana al govern de la ciutat que substituïsca els semàfors on es done a la vegada el groc per a vehicles i el verd a vianants, per la seua perillositat per als vianants.

La regidora Elisa Guillem explica «l’estat espanyol és l’únic estat del món on aquesta situació es produeix. Açò va afavorir que la Safer Roads Foundation (SRF) es posara en contacte amb la Direcció General de Transit (DGT) per a eliminar aquesta anomalia als semàfors, per la perillositat que produeix sobre els vianants. Des de la DGT es va emplaçar als ajuntaments a realitzar aquesta adaptació dels senyals il·luminades».

«Per altra banda- comenta la regidora valencianista Guillem- recordem que la fundació SRF, és una entitat membre del Consell Assessor per a la seguretat del Transport del Parlament Europeu , és a dir, és una entitat molt respectada i escoltada al seu àmbit a la Unió Europea»

A la nostra ciutat hem d’estar capdavanters en la protecció dels vianants, i vist que aquesta anomalia es produeix als nostres carrers, cal demanar la substitució d’aquesta simultaneïtat als semàfors, que representaria un cost econòmic insignificant i produiria un gran benefici en la seguretat dels vianants. A Compromís tenim clar que cal treballar per una ciutat per als vianants, i per la seua seguretat.

Elisa Guillem de la Cruz
Regidora Compromís Alcoi