Dissabte 28 Marxa Cívica ”Alcoi 9 de gener de 1708 ”.

El dissabte 28 de gener tindrà lloc una Marxa Cívica per commemorar la desfeta que va patir la vil·la d’Alcoi el 9 de gener de 1708, i els fatídics fets que estan emmarcats durant la guerra de Successió 1701-1714. La marxa s’iniciarà a les 19:30 h del Portal de Riquer i finalitzarà en la Plaça Ramon i Cajal on es procedirà a realitzar amb ofrena en corones en la placa que ret homenatge a tots aquells que van defensar enfront de les tropes borbòniques.

Alcoi fou atacada durant 8 dies, resistint amb poc menys de 200 homes, finalment amb la mort de molts dels defensors es va acabar rendint per por a provocar una matança general de tot el seu veïnat. Fou ocupada, i saquejada profundament, sent ajusticiat el seu defensor i cap de la milícia de voluntaris, Francesc Perera.

Divendres 3 Presentació de “La Patria en la Cartera” de Joaquim Bosch.

El divendres 3 de febrer tindrà lloc a les 19:30h al Centre Ovidi Montllor la presentació del darrer llibre del magistrat Joaquim Bosch ”La Patria en la Cartera” en aquest llibre el jutge Bosch ens fa una original reflexió de com afrontar el problema de la corrupció des de diferents perspectives històriques, polítiques, criminals, ètiques i sociològiques. El resultat és una obra profunda i àmpliament documentada, en la qual Bosch dissecciona el mal de la corrupció trobant les seues claus i les seues dinàmiques.

Sobre l’autor.Joaquim Bosch, rostre conegut de tertúlies i anàlisis judicials, ha compaginat durant els últims anys la seua labor com a jutge de primera instància amb la docència per a la formació de nous magistrats. I des d’aquesta posició de prestigi elabora una interessant anàlisi de la corrupció al nostre país. Un mal endèmic que va néixer gràcies a la impunitat que molts polítics van viure durant la dictadura, però que es va perpetuar en la democràcia, a causa d’una falta de desenvolupament institucional que ha generat noves formes de corrupció adaptades als nostres temps. Un llibre, est, molt útil per a comprovar qui som realment i quins són els mals que ens aguaiten.