Rafa Carbonell: “Des de l’Ajuntament, s’hi pot fer més per crear llocs de treball i contribuir a superar la crisi. La situació actual de la societat d’Alcoi pot propiciar el sorgiment de nous llocs treballs d’assistència social.”

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafa Carbonell, creu que l’Ajuntament pot fer un gran paper a l’hora d’impulsar i promocionar la creació de llocs de treball i ajudar a superar la desocupació de molts alcoians i de moltes alcoianes, especialment en temps de crisi, tot donant facilitats per la creació d’activitats i empreses especialitzades en serveis socials, als quals no hi pot arribar l’administració. “La Llei de la Dependència oferix, en aquest sentit, moltes possibilitats d’atenció assistencial. I una influència positiva bidireccional: per un costat s’atenen persones amb necessitats, i per l’altre es generen llocs de treball”.

El regidor del BLOC considera que: “Les necessitats que tenen una gran part de ciutadans alcoians quant a prestacions socials poden ser una bona font de llocs de faena per a molts treballadors i moltes treballadores en l’atur: assistència a majors, malalts i xiquets”.

Així mateix, Rafa Carbonell manifesta que: “Cal que, des del nostre Consistori, es tinga la suficient imaginació i amplitud de mires com per a promocionar i incentivar la creació d’empreses o de cooperatives amb clara vocació social; que poden ser una eixida viable a grups socials especialment perjudicats per la crisi, com ara els joves o les dones”.

Per al regidor nacionalista, Alcoi presenta necessitats quant a serveis socials, cosa que afavorix l’emergència de nous llocs de treball. “Cal reconéixer que els tècnics municipals del Departament de Benestar Social són molt competents i fan una faena molt positiva i necessària; el problema és que el govern municipal no els proporciona els recursos humans i econòmics adequats, per tal de cobrir tota la demanda de la ciutat. Per això, hem d’arribar a la conclusió que la presència de noves iniciatives empresarials de caràcter social, que complementen l’Administració poden resultar molt beneficioses”, segons el portaveu del BLOC.

Carbonell considera que, en eixe sentit, caldria propiciar la creació de noves empreses socials, i més encara si s’hi constitueixen com a cooperatives de serveis. Segons el regidor, “Només caldria un mínim d’assessorament, una ajuda quant a finançament inicial i una certa coordinació amb les tasques desenvolupades per part dels serveis oficials”.

 

 

Rafa Carbonell.

 Portaveu i candidat del BLOC a l’Alcaldia d’Alcoi