Paco Blay: “Davant tantes irregularitats, persones perjudicades i proveïdors sense cobrar, volem que el responsable de Luxender comparega en una Comissió Informativa per donar explicacions complides de tot el que està passant”

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua indignació per las darreres informacions aparegudes sobre la gestió de la urbanització de Serelles, no solament respecte als compradors de bona fe, als quals encara no se li dona accés a les seues vivendes, sinó també respecte a la gestió de la meixa urbanització, ja que no solament no paga els proveïdors sinó que els demanda, en un intent d’eludir la seua responsabilitat.

Per al regidor del BLOC, la notícia de l’intent de Luxender de descapitalitzar l’empresa passant el patrimoni i la gestió a una empresa del mateix grup, està fregant el frau i obliga a l’Ajuntament a intervindre,  ja que hi ha interessos generals del municipi en joc i podria ser totalment il·legal l’operació, ja la condició d’agent urbanitzador se li va atorgar a Luxender, i no a cap altra empresa del seu grup. “El govern municipal de Sedano té molt a dir en aquest tema: per un costat està pendent de resolució judicial  l’actuació incorrecta de Luxender en una via pecuària, i per l’altre hauria d’actuar com a possible perjudicat perquè encara estan pendents les compensacions urbanístiques que formaven part de les obligacions de l’urbanitzador. Precisament per aquesta raó demanàrem al govern municipal en desembre del 2008 que es personara com a afectat en el concurs de creditors, i s’hi va negar”.

Segons Blay, açò demostra una nefasta gestió del govern del PP en matèria de projectes urbanístics, la majoria criticats i qüestionats per la ciutadania per oposar-se a un urbanisme sostenible i de consens. “Primer va ser la Rosaleda, en sentència condemnatòria; després, el Calderón, més dos milions de sobrecost; després l’edifici dels  jutjats, que ens costaran tres milions d’euros sense cap informe que l’alcalde; la Uixola, també amb dubtosos sobrecosts i poques places venudes; després l’Hotel de la Font Roja, que el senyor que anava a construir-lo estava buscat per la justícia; ara Luxender, en concurs de creditors i, pel que sabem, en possible acció penal. Als quals caldria afegir el projectes tantes vegades anunciats i sense fer encara res, com la Canal i el camp de golf”.

Acaba la seua nota tot recordant que per aquests motius portaran el tema al Ple, per  a exigir transparència i responsabilitats al govern local, que malgrat advertir-los que el model urbanístic que ells defensaven era depredador del territori, especulatiu i gens sostenible, s’encapararren a tirar-lo endavant, fins el desastre actual. “Aquellos polvos trajeron estos lodos, el PP n’és el responsable. Per això també vam demanar la setmana passada que el responsable de Luxender comparega en una Comissió Informativa, per a què done explicació complida de tot el que està passant”.

Paco Blay.

 Regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi