ImageEL BLOC DEMANARÀ AL PLE LA CREACIÓ D’UNA COMISSIÓ INFORMATIVA ESPECIAL SOBRE LA LEGIONEL·LA

Paco Blay: “El tema és suficientment important i urgent com per a què es cree a  l’Ajuntament una Comissió Informativa especial o extraordinària ”


El portaveu i regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua intenció de sol·licitar en el proper Plenari que es cree una Comissió Informativa especial o extraordinària sobre un tema monogràfic: la legionel·la. Aquest tipus de Comissió estan previstes en el paràgraf 124.3 del ROF (Reglament sobre l’Organització, Funcionament y Règim jurídic de les entitats locals), on s’afirma que “Son Comisiones Informativas especiales las que el Pleno acuerde constituir  para un asunto concreto, en consideración a sus características especiales de cualquier tipo. Estas comisiones se extinguen automáticamente una vez que hayan dictaminado o informado sobre el asunto que constitutye su objeto, salvo que el acuerdo plenario que las creó dispusiera otra cosa”.

El portaveu del BLOC considera, després del darrer brot, que el problema de la legionel·la és en l’actualitat el problema de salut pública més greu que tenim plantejat a la nostra ciutat. Després de més de deu brots epidèmics i sis anys de duració, el problema pot considerar-se altament preocupant. De fet, episodis com els d’Alcoi en altres ciutats ha estats resolts bastant bé i en un temps raonablement prudencial, malgrat la complexitat que el fenomen comporta, i a Alcoi en canvi no hi manera d’evitar cada any uns dos brots.

Per això des del BLOC “considerem que fins ara les mesures que s’han pres, tot i ser correctes en general, no han aconseguit erradicar el bacteri del nostre poble. Ni la hipercloració de l’aigua -amb tots els efectes secundaris que comporta per a les persones, les canonades i les màquines- , ni l’obligació de vigilar els moviments de terra -una mica relaxats darrerament, segons diuen alguns veïns-, ni les desinfeccions periòdiques -que costen molts diners-, ni els canvis de tecnologia -no total encara-,  han obtés els resultats que es buscaven”. Sembla que les autoritats sanitàries estan fent tot el poden i saben, i possiblement calga passar ja a nivells de polítiques més decidides.

“Per això, afirma Blay, pensem que una Comissió informativa especial o extraordinària, on estiguen presents els grups polítics municipals -que representen a la totalitat de la població-, pot ser el lloc adequat on acudesquen químics, sanitaris, empresaris, tècnics en desinfecció, investigadors científics i socials, etc. tant per a informar del que se sap fins el moment com per donar els seus punt de vista i alternatives possibles. Seria la millor manera de què tota la corporació s’implicara en una lluita contra una epidèmia que ha causat ja, en ple segle XXI massa víctimes”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.