ImageEL BLOC PENSA QUE ABANS DE MULTAR ALS CIUTADANS PER IRREGULARITATS LA BROSSA CAL INFORMAR MÉS I FER MILLORES

Paco Blay: “Els ciutadans i ciutadanes manifesten moltes queixes i molts dubtes pels contenidors de la brossa. Cal solventar-ho urgentment”

El portaveu i regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua discrepància amb l’anunci que ha fet el Govern Municipal sobre el mal ús dels contenidors de la brossa. S’ha avisat de sancions (mínim 600 €) a totes aquelles persones que incomplesquen la normativa. El portaveu del BLOC reconeix que “hi ha ciutadans que són poc cívics perquè ni guarden els horaris, ni separen com cal i no fan cap esforç per mantenir neta la ciutat, al contrari que la majoria, i per això cal fer una campanya en eixe sentit per tal de recuperar la netedat dels nostres carrers”.

Però, tot i reconèixer la necessitat d’actuacions decidides per part del govern municipal contra els infractors, per al regidor del BLOC, “resulta paradoxal que estiguen anunciant-se multes i expedients quan al mateix temps s’indica que està elaborant-se una ordenança. Des del Bloc pensem que les sancions haurien de començar, en tot cas, després de la difusió popular d’eixa nova normativa”.

El regidor nacionalista manifesta la seua discrepància en què el govern municipal estiga gastant-se quantitats molt importants amb publicitat de suposats projectes municipals i haja reduït al mínim les despeses de difusió del nou sistema de recollida de residus sòlids. “Els ciutadans segueixen tenint dubtes del contenidor on han d‘abocar certes matèries perquè no s’ha elaborat cap llistat on s’especifique i es concrete.

Des del Bloc també manifesten que els contenidors que hi ha al carrer haurien de tindre clares les indicacions de quins productes van a cadascun d’ells amb adhesius i l’horari de dipòsit, per a que tots, sobretot les persones majors, ho puguen entendre.

El portaveu del Bloc indica: “les persones majors i amb certes limitacions motrius es queixen que no poden obrir bé les tapes del contenidor verd, perquè els pedals no funcionen bé i cal fer molta força. També alguns comerciants diuen que el contenidor groc hauria de recuperar una ansa i el pedal perquè les bosses dels envasos d’un comerç no caben pel forat que han fet als contenidors”, i estes dificultats ocasionen que algunes bosses estiguen fora dels contenidors.
Finalment, des del Bloc demanen també que la neteja dels contenidors hauria de ser més habitual per evitar olors, i sobretot que no es prudent posar sancions si l’empresa concessionària i el govern municipal no solventen els problemes indicats pels veïns.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.