EL BLOC INSISTEIX EN QUÈ LA CONSELLERIA DE SANITAT NO EXPLICA PER QUINS MOTIUS ENCARA NO S’APLICA EN L’HOSPITAL VERGE DELS LLIRIS D’ALCOI L’ANESTESIA EPIDURALImage

Paco Blay: “El regidor de Sanitat de l’Ajuntament d’Alcoi ens va dir al Ple de l’Ajuntament que traslladava la pregunta a la Conselleria i encara no sabem res”

El portaveu i regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua insistència en tindre una resposta de per quins motius no s’aplica en l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi l’anestèsia epidural en les intervencions per part.

El grup municipal del Bloc va formular esta pregunta al Ple de l’ajuntament d’Alcoi del dia 17 de juny i el regidor de Sanitat va contestar dient que traslladava la pregunta al Consell de Salut de l’Àrea, però encara no hem rebut cap resposta.

El portaveu del BLOC considera que un avanç tècnic com l’indicat no hauria d’excloure’s en cap moment, i més en un moment tan important per a les dones com és el naixement dels seus fills. Segons va informar sobre el tema -a principis d’any- el gerent de l’Àrea de Salut d’Alcoi a la presidenta del Consell de l’Àrea i alcaldessa d’Ibi, Mayte Parra , “les places d’anestesista estaven creades i pressupostades, però el que falta és personal que les ocupen”.

Després de quasi sis mesos sembla que les places d’anestesista de l’Hospital Verge dels Lliris ja hi deuen d’haver-se cobert, i l’epidural segueix sense administrar-se. Des del BLOC per tant exigim saber per quins motius segueix l’Hospital Verge dels Lliris sense aplicar a les parteres un tipus d’anestèsia que porten molt de temps reclamant.

El portaveu del BLOC considera que si malgrat haver-se cobert les places d’anestesista encara no en són prou per a tenir-ne suficients de guàrdia que permeta l’atenció a les parteres com cal, el problema és encara més senzill: que en contracten més, d’anestesistes. Un servei tan important i un avanç tècnic tan positiu no hauria de quedar subjecte a problemes com aquest, quan des de l’administració actual s’han portat a terme moltes altres inversions i activitats públiques de discutible rendibilitat econòmica, social i cultural.

Acaba el seu escrit Blay afirmant que “des de BLOC pensem que el benestar dels ciutadans i la seua qualitat de vida -en la que incloem uns serveis sanitaris els més òptims possible- estan per damunt de qualsevol altra consideració i haurien de ser objectius prioritaris per a qualsevol  govern”.
Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.