ImageEL BLOC CONSIDERA URGENT QUE COMENCEN ELS TREBALLS PER A DELIMITAR EL FUTUR POLÍGON DE RAMBLA BAIXA

Paco Blay: “La real necessitat de sòl industrial, hauria de fer actuar al govern municipal amb caràcter d’urgència per delimitar i estudiar el futur polígon de Rambla Baixa, i aprofitar ara les obres de l’autovia”

El portaveu i regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la urgent necessitat de què el govern municipal inicie els estudis de delimitació i despeses del futur polígon Rambla Baixa.
Segons el regidor de BLOC, s’hauria d’aprofitar l’avinentesa de la construcció del tram de la circumval·lació de l’autovia per a anar delimitant les zones i forma del futur polígon, i al mateix temps, i amb caràcter d’urgència es podria acometre els primers desmontes, paral·lels als que s’hagen de fer per a construir l’autovia. Blay insisteix en què “si som àgils i ràpids en els estudis, i en la delimitació i tramitació administrativa  dels passos pertinents, pràcticament es podria inaugurar i posar en funcionament quasi al mateix temps l’autovia i el nou polígon. D’aquesta manera donaríem tant esperances com solucions a les empreses que en aquests moments tenen necessitat d’espai industrial i no el troben en el terme municipal”.

El portaveu del BLOC recorda que l’autovia generarà molts metres quadrats a un costat i altre de l’autovia, i no s’hauria de perdre l’oportunitat d’acometre quasi al mateix temps unes intervencions que podrien perfectament ser quasi sincròniques.

En aquest sentit, Blay insisteix que l’agent “urbanitzador” en aquest cas, i per a evitar especulacions, hauria de ser el propi Ajuntament per a què el preu per metre quadrat fora el real. Fins i tot es podria constituir, per a garantir la total transparència, una societat mixta, que dirigira i administrara eixe futur polígon.

No oblidem, afirma Blay, que la demanda de sòl industrial és cada vegada més insistent i urgent, i les actuacions que estan fent-se -ampliació del Santiago Payà, el Clérigo- són evidentment positives però insuficients, ja que no poden oferir gran extensions a peu d’autovia per a indústries i empreses en expansió o per a les que necessiten de metres abundants per les característiques de la seua activitat”.

El portaveu del BLOC acaba el seu escrit informant que ho sol·licitarà formalment en el pròxim Plenari.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.