ImageEL BLOC CONSIDERA QUE LES AJUDES I SUBVENCIONS DE L’AJUNTAMENT S’HAN DE COORDINAR I CONVOCAR PER CONCURS PÚBLIC

Paco Blay: “En l’actualitat encara hi ha massa discrecionalitat per part del govern municipal en la concessió d’ajudes i subvencions. S’hauria de fer en tots els casos concurs públic, ja que seria més just i transparent”

El portaveu i regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua disconformitat en la forma que actualment el govern municipal del PP està portant a terme el tema de les subvencions i ajudes. Blay considera que hi ha molta descoordinació en els criteris que segueixen els diferents departaments municipals per a concedir les subvencions i ajudes a les diferents necessitats i peticions dels col·lectius i ciutadans particulars.

Per al portaveu del BLOC, no existeixen criteris clars i universals per a totes les regidories, ja que tret d’alguns casos, en la majoria dels casos les subvencions i ajudes les dóna el govern municipal amb molta discrecionalitat, no tenint en compte un conjunt de condicions que haurien de complir-se, com publicitat, igualtat d’oportunitats, importància dels projectes suvencionats i criteris clars a l’hora de la concessió.

Blay considera que la forma més transparent i justa de fer arribar als particulars i col·lectius ciutadans les ajudes i subvencions seria per concurs públic -respectant sempre la privacitat en els casos dels particulars- , de manera que tothom tinguera la mateixa informació sobre les convocatòries, terminis per a presentar les sol·licituds, quantitat de dinés a la qual es pot aspirar, documentació necessària, etc. I a partir de la presentació dels diferents projectes o necessitats, i en funció d’un criteris objectius que haurien de quedar clars per a tots -per allò de garantir la transparència i la igualtat d’oportunitats-, baremar les sol·licituds presentades i distribuir de forma justa les subvencions .

Segons el regidor, el sistema actual -que exigeix la via del conveni-, és difícil de complir per part de molts col·lectius, i per això en molts casos s’opta per la concessió “directa”, sense mediar convocatòries ni publicitar els criteris i motius de la concessions o de les negatives. Per això queda el tema massa obert i discrecional, deixant en mans del regidor de torn -i no de criteris objectius i clars aplicables a tothom- l’accés o no a unes subvencions que, en molts casos, són fonamentals per a les activitats de molts col·lectius que estan fent un servei a la comunitat o per a cobrir necessitats urgents de ciutadans que no disposen de mitjans materials per a poder atendre a necessitats pròpies o de familiars com seria desitjable.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.