ImageEL BLOC DENUNCIA LA POSSIBLE IRREGULARITAT EN UN EDIFICI EN CONSTRUCCIÓ DEL CARRER PAIS VALENCIÀ

Paco Blay: “No sembla que siga correcte el fet d’alçar una altura de més en un edifici protegit, superant l’altura de la cornisa de tota l’illa”

El portaveu i regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que preguntarà en la propera Comissió Informativa d’Urbanisme sobre la possible irregularitat o il·legalitat d’una altura de més que estan construint en un edifici protegit del carrer País Valencià, concretament en els números 44 i 46. La planta de més que està construint-se supera l’altura de la cornisa de tota l’illa en la part que recau al País Valencià i a més constitueix un element constructiu nou en un edifici que té en l’actual PGOU vigent la consideració de Protecció Ambiental IV, Categoria A, que obliga a mantenir la façana.

Segons Blay, “no sembla coherent des del punt de vista arquitectònic que no es respecte la cornisa d’una façana protegida per la legislació actual vigent, tant la Llei de Patrimoni com el propi Pla General d’Ordenació Urbana, encara en vigor”. Per això el regidor del BLOC preguntarà en la Comissió d’Urbanisme sobre tots els aspectes legals i tècnics al respecte.

En concret, la pregunta serà la següent:
“En els edificis del País Valencià, núm. 44 i 46, dels quals s’ha respectat la façana per tenir la consideració d’edifici protegit, nivell Ambiental IV, categoria A, s’ha afegit una altura de més per damunt de la cornisa dels edificis de l’illa i que, sembla, no està prevista en el Pla General d’Ordenació Urbana ni resulta coherent, des del punt de vista arquitectònic, construir un nou element en una façana d’un edifici de finals del segle XIX.
Aquest carrer figura, a més a més, dins del Sector 3 del recinte del Centre Històric, considerat com a BIC. La Llei de Patrimoni vigent exigeix en el seu article 39 que els conjunts històrics han de mantenir, entre altre coses, “l’estructura urbana i arquitectònica del conjunt i les característiques generals de l’ambient i de la silueta paisatgística”.
Les preguntes que formulem són les següents: ¿està autoritzada aquesta planta de més? Si ho està, ¿amb quins informes, normes o criteris s’ha basat l’autorització?
Demanem còpia dels informes que hi puguen haver al respecte dels diferents departaments (urbanisme, arquitectura, etc.)”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.