ImageEL BLOC VALORA POSITIVAMENT LA DECISIÓ DE PROTEGIR EL BENICADELL EN LA SEUA TOTALITAT

Paco Blay: “Protegir el territori sempre serà una mesura encertada i una forma de garantir un futur sostenible”

El portaveu i regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, considera molt positiva la declaració de l’ombria del Benicadell com a paisatge protegit, duta a terme pel Consell en la seua reunió del divendres 27 de gener de 2006.

El BLOC recorda que ha estat un procés llarg i una demanda reiterada per part de grups ecologistes i culturals de la Vall d’Albaida, que ha estat demandada en reiterades ocasions per part dels ajuntaments de la comarca i també per part del Ple de la Mancomunitat de Municipis de la Vall, la última vegada en setembre del passat 2005.

Així mateix el Bloc considera positiva la previsió de la Conselleria de Territori i Habitatge de declarar durant el 2006 la Solana del Benicadell, fet que comportaria una protecció mínima de tot el massís, tant la vessant nord de la Vall d’Albaida com la sud del Comtat.

Cal recordar que el passat mes d’agost el BLOC de la Vall d’Albaida va presentar al·legacions al Projecte en el sentit de reclamar davant de la Conselleria de Territori i Habitatge, atenent el que disposa la Llei 11/1994 de la Generalitat Valenciana d’espais naturals protegits de la Comunitat Valenciana, la declaració total del massís del Benicadell com a Paisatge protegit que ara s’anuncia.

Aquest fet desqualifica plenament el Conseller de Medi Ambient de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, Sr. Cerdà, del Partit Popular, qui ha demostrat un desconeixement rotund del tema quan el passat mes d’octubre va criticar la iniciativa del BLOC de declaració integral de tot el massís del Benicadell, tant la vessant nord com la vessant sud de la comarca del Comtat.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.