ImageEL BLOC SOL·LICITARÀ QUE ES CONTROLE TANT LA DIETA ALIMENTARIA COM EL PLA D’ACTIVITATS DE LES RESIDÈNCIES CONCERTADES

Paco Blay: “En un tema tan important per a la salut integral dels nostres majors, ha d’haver un control de la gestió, sobretot de les concertades, i la Conselleria hauria d’inspeccionar amb rigor la dieta i les activitats que es facen”

El portaveu i regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha sol·licitat a la Conselleria de Benestar Social que siga el Centre de Salut Pública qui controle i vigile la composició de la dieta alimentària de les residències de la tercera edat, com ja fa amb tots els col·legis, donades les circumstàncies tan delicades per les quals travessen els nostres majors.

La petició ve motivada perquè alguns familiars s’han queixat del menjar de les dues residències que gestiona Novaire a la comarca, i també perquè sembla que a penes si desenvolupen les activitats que la gerontologia recomana, en contraposició a les residències d’Alcoi Emili Sala i Preventori, que sí les porten a terme a satisfacció dels usuaris i familiars.

(Adjuntem el text de la petició, per si és del seu interès).

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

Francesc-X. Blay Meseguer, regidor i portaveu del Grup Polític Municipal del Bloc Nacionalista Valencià a l’Ajuntament d’Alcoi,

MANIFESTA

Han arribat a aquest grup municipal queixes sobre el menjar de les residències concertades per l’empresa Novaire ubicades en Cocentaina i en l’antic “Hospital d’Oliver” d’Alcoi. No cal que insistim en la importància que per a la salut integral dels interns té una dieta completa i equilibrada.
Així mateix, familiars d’alguns residents ens han fet arribar el seu disgust perquè els pareix que a penes si es porten a terme les activitats que la ciència geriàtrica aconsella que s’haurien de desenvolupar amb la finalitat de mantenir als interns en actiu, com en canvi sí que es realitzen en la Residència Emilio Sala o en la del Preventori, a satisfacció dels propis residents i familiars.

Com que aquestes dues citades són de gestió privada però concertades amb la Conselleria, pensem que la Generalitat hauria de vigilar el correcte compliment i funcionament d’una gestió que, segons afirmen els familiars, té mancances i deficiències.

Per tot l’exposat, des del grup polític municipal del BLOC SOL·LICITEM a eixa Conselleria:

1.      Que de la mateixa manera que el Centre de Salut Pública controla i inspecciona la dieta dels menús dels menjadors dels Col·legis, tant públics com concertats, siga també el mateix departament el que controle i inspeccione la dieta que les residències geriàtriques ofereixen als seus residents.
2.      Que ens faça arribar una còpia del Pla Anual d’Activitats que les residències concertades de l’Àrea 14 tenen previstes desenvolupar entre els interns, així com la justificació sanitària i geriàtrica que les fonamenta.