ImageEL BLOC ADVERTEIX ERRADES EN ELS FULLETS INFORMATIUS DE LA CAMPANYA DEL BUS

Paco Blay: “És una llàstima l’esforç econòmic que s’ha fet i que encara tinga errades que poden portar a confusió, tant en el desplegable tipus targeta com en els fullets tamany quartilla”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha advertit errades en el material que ha fet servir Subús i el govern municipal del PP per a informar a la població dels nous itineraris i parades. Aquestes errades, tot i no ser molt greus poden induir a confusió als usuaris, sobretot als forasters i a les persones que tinguen alguna dificultat en llegir plànols i mapes i prefereixen informar-se mirant l’esquema dels itineraris.

El portaveu de BLOC recorda que en la parada del carrer Sant Llorenç, nus de transbordaments, s’inclou que es podrà agafar el bus de la línia A -la roja- que no passa precisament per aquest carrer sinó que va des Batoi a la Zona Nord passant per Oliver i l’Alameda, però no per el Centre.

Aquesta errada està en l’esquema de la línia B (verda), C (groga), M45 (blava) i 5 (lila), del fullet tamany quartilla, i es repeteix en els desplegable, al qual se suma la línia 6 (movibús). Aquesta errada pot provocar confusió si no es llegeixen bé els itineraris o els mapes, cosa que moltes persones majors –usuaris majoritaris de l’autobús- no tenen la facilitat de lectura d’un tipus de grafisme. Aparentment el problema no és greu, però té la seu importància si tenim en compte que precisament la línia A està dissenyada per a ser la columna vertebral de tot el servei.

Una altra errada que s’hi pot trobar en el fullet està en les pàgines centrals, on està el mapa d’Alcoi. En estes pàgines estan indicats i correctament senyalats tots els itineraris amb el seu corresponent color, però no estan en el mapa ubicades cada una de les oficines o dependències d’interès públic que figuren en l’angle superior dret (Ajuntament, Centre Comercial, Hospital, Comisaria, Estació de Renfe, “La Fábrica”, etc.). De manera per tant que si aquestes dependències o edificis serveixen tant per a orientar al lector la consulta del mapa o els ciutadans i forasters busquen quina línia agafar per a anar a realitzar alguna gestió a algun d’aquests serveis públics, es troba amb la dificultat afegida de què no sap on estan en el mapa i per tant li serà més difícil decidir quin o quins autobús agafar i on fer transbordament.

Per al regidor cel BLOC és una llàstima aquesta despesa inútil en un tema tan important i que està despertant tanta polèmica en la ciutat.
Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.