ImageEL BLOC DEMANA TAMBÉ UN REFERÈNDUM, PERÒ SOBRE ELS GRANS TEMES LOCALS D’INTERÈS GENERAL

Paco Blay: “Sembla mentida que el PP organitze una campanya a nivell nacional per a forçar un referèndum -que és il·legal- sobre l’estatut català, i en canvi no vulga convocar-lo sobre l’estatut valencià. Per això demanem referèndum sobre temes d’interès local: el bus, el golf, l’Hotel de la Font Roja, l’aigua potable, els PRIs, etc. ”

El portaveu i regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua sorpresa per la contradicció del govern municipal del PP que s’ha sumat a la campanya del seu partit al demanar formalment la signatura dels ciutadans per a sol·licitar un referèndum sobre l’Estatut català.

Per al portaveu del BLOC la contradicció del PP en aquest tema és triple (a més de què per a la guerra d’Iraq no van consultar ni al Parlament).

En primer lloc, si per un costat sembla defensar el text constitucional com inamovible, per l’altre planteja un referèndum clarament il·legal segons la constitució que amb tanta vehemència defensa, ja que en l’article 87.3. es consideren no procedents les iniciatives legislatives populars “en matèria de llei orgànica [un estatut d’autonomia és una llei orgànica], tributàries o de caràcter internacional”.

En segon lloc, és incomprensible que el PP plantege la necessitat d’un referèndum a nivell nacional sobre l’estatut català, i es negue a fer el mateix amb l’estatut valencià. Més encara, el govern autonòmic del PP afirma que no convocarà un referèndum a nivell de País Valencià sobre la reforma de l’estatut valencià, i en canvi els catalans sí tenen previst convocar en Catalunya un referèndum sobre el seu.

En tercer lloc, afirma Blay, “sembla mentida que el govern municipal del PP es dedique a promocionar campanyes crispadores, que estan creant de forma irresponsable i perillosa un sentiment anticatalà -que segurament crearà més nacionalistes encara-, i no faça el mateix en Alcoi sobre els molts problemes i grossos que la ciutat té plantejats en aquest moment. I aquests sí tenen autèntic interès social perquè afecten a la majoria dels ciutadans -alguns problemes a tots-”.

I acaba la seu nota el regidor afirmant: “Com que al govern municipal del PP li agraden tant els referèndums, li demanem que convoque referèndums sobre els grans problemes de la ciutat que han despertat polèmiques serioses com són la reforma de l’autobús, la conveniència de camps de golf, l’hotel a la Font Roja, el problema de l’aigua potable, els Plans de Reforma Interior, la recollida de brossa, el traçat del bulevar, etc.”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.