ImageEL BLOC RECORDA QUE ENCARA NO S’HA CONSTITUIT LA COMISSIÓ TÈCNICA SOBRE EDIFICIS ECOLÒGICS

Paco Blay: “En el Ple Ordinari de desembre, ara fa dos mesos, es va aprovar la creació d’una Comissió Tècnica per a estudiar la instauració d’una Etiqueta d’Edificis Ecològics, i encara no s’ha fet res al respecte”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha lamentat que el govern municipal estiga donant llargues a la proposta del BLOC, que es va aprovar per unanimitat en el darrer Ple de desembre, en el sentit que crear una Etiqueta d’Edificis Ecològics i una Comissió Tècnica que ho estudiara.

Han passat dos mesos i el tema està totalment paralitzat, i és una llàstima. L’Ajuntament d’Alcoi s’haguera mostrar capdavanter en aquest tema si s’hagueren agilitzat els tràmits per a concretar els detalls, ja que el govern català acaba d’aprovar un decret pel qual, a partir d’uns mesos, els edificis que es construesquen a Catalunya hauran de ser ecològics. Moltes de les prescripcions que hauran de complir les noves cases catalanes ja les va proposar el BLOC per al nostre municipi; a falta de les especificacions tècniques que encara no s’han concretat a Alcoi perquè no s’ha creat la Comissió Tècnica.

Per això, afirma Blay, demanem que la Comissió Tècnica que es va aprovar es constituesca el més aviat possible, i comence a treballar en eixe sentit per a tenir complet, amb el mínim temps possible, tot el projecte d’Etiquetes Ecològiques: aïllaments, orientació, ús d’energies alternatives, sistemes d’estalvi d’aigua, reutilització dels enderrocs, etc.”

El portaveu recorda que els edificis són gran consumidors de materials, i una vegada construïts també consumeixen una gran quantitat d’energia, dedicant més de la meitat a l’aire condicionat, calefacció i aigua calenta. “Per això és important que els responsables polítics assumesquen seriosament el protocol de Kyoto i comencen a prendre mesures d’estalvi energètic i de sostenibilitat. I en l’habitatge es pot trobar un camí de sostenibilitat en el qual Alcoi podria ser capdavanter a nivell de País Valencià”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.