ImageEL BLOC DENUNCIA LA FORMA EN QUÈ VA A CONSTRUIR-SE L’APARCAMENT DE LA UXOLA

Paco Blay: “La forma en què va construir-se l’aparcament de la Uxola és el més inadequat per als interessos dels ciutadans i dels usuaris del mercat de Sant Roc. Sembla muntat més com un negoci que com un servei”

El regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua disconfomitat a la forma en què va a construir-se i gestionar-se l’aparcament de l’antic col·legi de la Uxola. En un comunicat el portaveu del BLOC va les següents observacions:

Per un costat està d’acord en l’oportunitat de buscar i construir nous espais on deixar els automòbils en la zona de Sant Rosa, potser el barri pitjor dotat en aquest sentit i el que més necessitat té d’aquestes instal·lacions pel tipus de creixement i construcció dels anys seixanta que no incorporaven a penes espais d’aparcament.

 El que ja no està tan clar per al regidor del BLOC està en què, d’aquesta necessitat col·lectiva, una empresa forastera organitze un negoci privat amb el vist-i-plau del govern municipal. “Per a nosaltres, afirma Blay, hauria de ser considerada aquesta obra un servei públic, i per tant hauria de ser de promoció pública, per a asegurar-nos que el que sempre ha estat un espai dotacional, ho continue sent i estiga al servei dels ciutadans, però amb despeses reals. Amb el plantejament que ha fet el govern municipal, no quedarà clara aquesta dimensió de servei a la comunitat. Una necessitat dels ciutadans es convertirà en un negoci particular. La prova la tenim en el fet de què es van modificar els preus finals que poden assolir els drets d’ús de les places per a 40 anys, passant de 12.000 a 18.000 euros.

Per l’altre costat, per al regidor del BLOC ha quedat incomplet l´ús dotacional que se li donarà a la part superior de la plaça. Segons Blay “des del BLOC sempre hem manifestat que recolzaríem el projecte d’aparcament com un servei al barri si es garanteix en la part superior una nova Escoleta, un Centre Social i una Biblioteca, compromís que en cap moment el govern municipal ha volgut assumir. Sembla que l’Escoleta no entra en els plans del govern municipal, i per tant es renuncia a un servei que la zona necessita, raó per la qual mai hem votat a favor del projecte”.

És una llàstima, acaba Blay el seu escrit, que el govern municipal del PP cedesca tantes intervencions en obres d’interès social, que poden tenir una repercussió sobre l’economia dels ciutadans, a la iniciativa privada, generant artificialment -i sense cap necessitat- despeses i beneficis que podrien recaure en els propis ciutadans ”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.