ImageEL BLOC PROPOSA UNA RENOVACIO DE LES CARTELLERES PÚBLIQUES

Paco Blay: “Algunes cartelleres estan molt velles, i algunes inclús estan ubicades en llocs que poden ser perillosos. S’hauria de buscar una renovació tant de l’estructura com de la ubicació”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha proposat una total renovació dels espais públics d’informació que estan redistribuïts per la ciutat, i concretament de les cartelleres que en diferents cantons estan penjades.

Segons el portaveu del BLOC “la imatge que donen de la ciutat és d’un cert abandonament i desídia, ja que la majoria d’elles estan molt velles i deteriorades, algunes inclús a penes si són utilitzades. Una ciutat ha de cuidar el seu paisatge urbà, i concretament aquests elements urbans, que en altres ciutats han sofert una profunda remodelació, a Alcoi en canvi manté una inèrcia que lamentablement deixa entreveure una despreocupació per aquests elements que serveixen d’informació als ciutadans d’activitats que tenen lloc o se celebren a la ciutat”.

Blay insisteix en què inclús algunes haurien de ser objecte de canvi d’ubicació a un lloc més segur, com per exemple la que està ubicada en el xanfrà de la tanca del Teix. “Aquesta cartellera, que és molt gran, envaeix una part de la vorera per on passeja moltíssima gent, i a més està a l’altura del cap de les persones, les quals poden ferir-se si entropessen amb les puntes agudes de l’estructura metàlica. No oblidem que eixe cantó és un dels més transitats pels vianants perquè està just en la popular ruta de la volta als ponts, i el perill és constant. Alguns veïns ja ens ho han advertit, que han estat a punt de lamentar una desgràcia”.

El regidor considera que, a més de la urgència dels casos més perillosos com el senyalat del xanfrà del Teix, en els casos que no representaren un perill immediat per als ciutadans “es podrien plantejar un disseny més modern i noves ubicacions, suprimint aquells que estiguen en edificis protegits o que tinguen un cert interès arquitectònic o urbanístic, i situar-ne de noves en llocs que puguen estar més relacionats amb els llocs de pas o de visibilitat per a que complesquen la seu finalitat: la informació al ciutadà d’activitats o d’esdeveniments que tinguen interès públic”

Acaba la seua nota Blay recordant que es podria aprofitar la iniciativa per a plantejar-se la possibilitat de “posar-ne més de caràcter electrònic en els punts estratègics de la ciutat -ara que som “ciutat digital”- i reduir les altres, les de cartells de paper, al mínim que es considere necessari. L’avinentesa del 750 aniversari de la Carta Pobla hagués pogut ser els de la renovació de la imatge pública de la ciutat, en tots els sentits, i aquests que hem senyalat n’és un no poc important”.

Paco Blay. Portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi.