ImageEL BLOC PROPOSA UNA REUNIÓ ENTRE ELS DIRECTORS DE LA ESCOLA D’IDIOMES, LA EPA, EL CEFIRE I LA INSPECCIÓ EDUCATIVA

Paco Blay: “La capacitat de la primera planta de l’edifici del Viaducte és limitada, i sols podrà servir en els propers anys a les necessitats d’un centre: o EPA o Escola d’Idiomes, però no per al dos. I cal planificar amb més rigor”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha proposat una reunió a alt nivell entre el director de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI), el de l’Escola Permanent d’Adults (EPA), el del CEFIRE i la Inspecció Educativa, com a element tècnic i autoritat administrativa per tal de resoldre el problema de l’ús de les aules del Viaducte i planificar amb més rigor necessitat educatives tan importants per a Alcoi com les dues indicades. El Regidor del BLOC s’ofereix a participar i col·laborar een eixa reunió.

El portaveu del BLOC considera que per a aquest curs, i apretant-se tots una mica, potser podrien cabre les dues institucions anunciades (EOI i EPA) en l’edifici del Viaducte; però és segur que per al curs que ve, amb la tendència dels dos centres a anar ampliant l’oferta, és segur que no hi hauran prou aules per a desenvolupar com caldria les activitats dels dos centres. “Per això pensem -afirma el regidor del BLOC- que solament hi haurà lloc per a una de les dues: o per a l’Escola d’Idiomes o per a l’EPA. Cal tenir present que a més de les aules docents, fan falta també dependències per a administració i direcció, i amb els dos centres encara augmenta més la necessitat d’espai”. Blay considera absurd traslladar els dos centres solament per a un any, perquè al curs que ve s’hauria de tornar a traslladar un d’ells.

Per això Blay considera que per a planificar amb més solvència el futur de les dues escoles s’haurien de reunir amb la Inspecció Educativa els dos directors, juntament amb representant municipals i el director del CEFIRE, que està ocupant actualment una planta de la EPA, per veure la manera de planificar i ubicar les tres institucions de la millor manera possible, tenint en compte les perspectives de futur, la tipologia d’alumnes, els horaris, les comunicacions, etc. Blay s’ofereix a participar en aquestes reunions i a aportar la seua col·laboració i experiència en vistes a unes solucions el més assenyades, consensuades i participades possible.No oblidem, afirma Blay, que el dret a l’educació està considerat per la nostra Constitució un dels drets fonamentals. I hem de construir entre tots una ciutat per al servei dels ciutadans, objectiu fonamental de tota acció política municipal”.

Acaba el regidor el seu escrit afirmant que “en el fons tot és un problema de planificació i d’interès per l’educació, que no sembla ser el fort de les preocupacions del govern actual del PP, ja que no solament té la ciutat aquestes mancances esmentades, sinó que en té d’altres que s’arrastren des de fa anys i no es resolen: l’Escola d’Art, el Miguel Hernández, una nova Escoleta en l’Eixample (o en la Zona Nord), etc”.

Paco Blay. Portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi.