ImageEL BLOC EXIGEIX UNA SOLUCIÓ JUSTA I SATISFACTÒRIA PER ALS XIQUETS QUE ES QUEDEN FORA DE LES LLISTES DELS COL·LEGIS

Paco Blay: “Cal planificar millor les necessitats educatives; i a la vista dels resultats, hi haurà que anar pensant en una nova escola pública”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha expressat la seu solidaritat amb els pares i els xiquets que s’han quedat fora de les llistes d’admesos per als col·legis de la ciutat. El cas és especialment greu en els casos dels que han triat escola pública i línia en valencià, ja que per haver poca oferta d’aquestes característiques en Alcoi resulta més difícil atendre’ls com caldria tot respectant el seu dret a triar el tipus de centre i llengua d’escolarització.

El portaveu del BLOC considera que se’ls ha de garantir als xiquets i pares esmentats l’opció triada els més prop possible del seu domicili, i amb condicions pedagògiques satisfactòries i suficients. En aquest sentit Blay exigeix un esforç de l’administració per a què aquest tipus de situacions no es tornen a produir i es faça amb una més rigurosa planificació.

Segons Blay la situació actual és especialment greu perquè el govern municipal acaba d’aprovar la demolició de l’edifici d’una escola, com la Uixola, que no estava en situació de ruïna tècnica i haguera pogut donar servei educatiu a un barri com el de Santa Rosa.

I el mateix caldria dir del problema de les Escoletes Municipal, que any rere any es produeix excés de demanda, sobretot en Zona Nord i Sant Rosa-Eixample i no es pot, per tant, a atendre el desig de totes les famílies.

“Per això des del BLOC pensem, afirma Blay, que cal una revisió de la geografia o mapa escolar de l’ensenyament d’Infantil i Primària en la nostra ciutat, que podria passar per ampliar alguna línia en algun centre que estiga ben situat estratègicament, però que seria millor construir dos nous centres: una nova Escoleta i una nova escola que atenguera a la població de la zona Santa Rosa-Eixample-Zona Nord, que és la zona on sempre es produeix l’excés de demanda. Un bon lloc per un dels dos centres hagués estat el pati-escola de la Uixola, i l’altre pot ser la zona en expansió al voltant del mal anomenat bulevard, que podria ser una bona zona o eix educatiu de la ciutat amb l’Institut Andreu Sempere, El Tomàs Llatzer, les Paules i el Romeral”.

Paco Blay. Portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi.