ImageEL BLOC SE SOLIDARITZA AMB LES REIVINDICACIONS DELS VEÏNS DE LA SANG

Paco Blay: “El responsable de les deficiències constructives, haurà d’assumir les conseqüències de la seua reparació”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua solidaritat amb els veïns del barri de la Sang davant les moltes deficiències que s’han detectat, i que encara no s’han solucionat, en la construcció de les cases.

L’obra fou acabada l’any 2000 i des del principi els veïns venen reclamant defectes en la construcció davant del IVVSA, l’ empresa responsable, sense que fins ara hagen estat ateses la major part de les seues demandes. Entre els defectes que presenten els edificis podem indicar el despreniment dels dintells o llindes d’algunes finestres, alguns esvorancs o badalls, caiguda d’algunes peces de revestiment de les parets, goteres per falta o defecte dels escorredors, filtracions d’aigua que afecta a lloses de les portalades, manisetes de cuines i banys que han estat mal col·locades i algunes van soltant-se, etc.

Per al portaveu del BLOC, “és evident que hi ha una responsabilitat per part de l’empresa constructora i/o de la promotora que haurien de fer front a les despeses de reparació perquè la majoria dels defectes indicats -i altres- són defectes de construcció original i no de deteriorament per l’ús”.

Blay considera que “és una llàstima que una obra innovadora en quant a la redistribució de l’espai urbà, segons acrediten urbanistes i inclús els propis veïns, que manifesten la seua satisfacció per la concepció de la urbanització, tinga aquests defectes que si bé no afecten a l’estructura de l’obra desacrediten a una empresa pública com el IVVSA, que hauria de ser exemplar en els seus projectes i realitzacions per tractar-se d’una empresa pública”.

El regidor del BLOC considera que el propi Ajuntament s’hauria de preocupar també per exigir a l’IVVSA, del qual ha tramitat en Alcoi molts expedients, que faça amb caràcter d’urgència les reparacions que siguen necessàries. Al cap i a la fi es tracta d’una obra pública i de més de cent cases de la ciutat d’Alcoi, amb els seus corresponents habitants, sobre els quals té una responsabilitat almenys indirecta.

Paco Blay. Portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi.