ImageEL BLOC DENUNCIA QUE EL GOVERN MUNICIPAL DEL PP TÉ PARALITZDES LES GESTIONS PER LES VIES VERDES ALCOI-GANDIA I ALCOI-VILLENA

Paco Blay: "A proposta del BLOC, el govern municipal va aprovar iniciar les gestions per a habilitar com vies verdes les antigues vies dels trens Alcoi-Gandia i Alcoi-Villena. Però sembla que està tot parat i no s’ha fet res”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha recordat amb molta decepció que el govern municipal, que alardeja d’haver posat en marxa la via verda a Alcoi, encara no ha fet res per altres vies verdes a recuperar, com les antigues vies del ferrocarril Alcoi-Gandia i Alcoi-Villena, malgrat haver-les aprovat en Ple.

El portaveu del BLOC recorda que en desembre de 2004 van proposar al Ple el següent prec:

“1.- Que l’Ajuntament d’Alcoi sol·licite a la Diputació d’Alacant l’elaboració d’un pla i la inversió necessària per a habilitar els antics recorreguts ferroviaris entre Alcoi-Gandia i Alcoi-Villena com a Vies Verdes.
2.- Que l’Ajuntament d’Alcoi es pose en contacte amb l’Ajuntament de Villena, com a destinació final d’una de les rutes, per suggerir-li que sol·licite el mateix.
3.- Que la Diputació de València es faça càrrec de la part del tram que es troba a la província de València.”

El Prec va ser aprovat perquè, deia el govern municipal, estava en la línia de “la iniciativa que tuvieron al crear la vía verde”. És a dir, que estaven contents de la Vía Verda que havien obert a Alcoi en l’antic ferrocarril Alcoi-Alacant, i amb la proposta del BLOC es millorava l’oferta per al ciutadà de vies verdes.

“Però, afirma Blay, en aquest moment, dos anys després, tot segueix igual, i no ens consta que s’haja fet cap gestió o inversió en aquesta millora de qualitat de vida per als ciutadans d’eixamplar les possibilitats de gaudi del camp i del paisatge que són les vies verdes. Amb la qual cosa fa la impressió que no solament no aprofita per a massa el donar idees i fer propostes sinó que el benestar dels ciutadans a penes si preocupa al govern municipal, molt capficat pel que es veu en els camps de golf i la construcció”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.