ImageEL BLOC DENUNCIA LES DESPESES INÚTILS I EXCEPCIONALS DEL PP, MENTRE EN L’HOSPITAL D’OLIVER HI HA PROBLEMES I NO S’ATENEN

Paco Blay: “És lamentable que mentre hi ha problemes amb els residents de l’Hospital d’Oliver, el govern municipal del PP es dedica a fer inauguracions i despeses extraordinàries i innecessàries”

El regidor de l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha fet públic el seu disgust per les despeses innecessàries i extraordinàries que el govern del PP està portant a terme, amb actuacions i cadena d’inauguracions pràcticament inútils per als interessos de la ciutat, moltes d’elles amb clara finalitat electoral, mentre apareixen a la llum pública problemes importants per als residents de l’Hospital d’Oliver sens euq eel govern municipal del PP faça res ni es preocupe, obsessionat com està en la campanya preelectoral mitjançant una cadena d’inauguracions innecessàries, amb la corresponent despesa. Els més lamentable de tot és que el PP està fent campanya electoral amb els dinés de tots els alcoians, i no amb els fons del propi partit.

El portaveu del BLOC fa un resum no exhaustiu d’activitats que han generat una despesa excepcional i de nuls -o almenys discutibles- resultats notables per als interessos de la ciutat i/o dels seus habitants:

·         les Jornades sobre Territori, organitzades per a plantejar, debatre i explicar el model territorial del nou PGOU, ha costat, que sapigam, no menys de 18.000 euros (3 milions de les antigues pessetes); del model a penes es va parlar i per tant no servir per a quasi res.

·         L’exposició i acte d’inauguració del caixer del riu, segons informa la premsa, ha csotat de 9.000 a 12.000 euros ( de milió i mig i a dos milios de pessetes). Estava justificada la despesa? “Per a nosaltres no”.

·         Una consulta tècnica de caràcter jurídic al despatx de Garrigues va costar uns 4.100 euros (prop de 700.000 pessetes), per un tema que qualsevol despatx d’Alcoi hagués aconsellat el mateix i hagués cobrat molt menys. I això que l’Ajuntament té un departament d’asessoria jurídica que ja emet els seus informes en els diferents temes que passen per Comissió Informativa o Ple.

·         El darrer Viatge al Pirineu per al campionat local de golf encara no sabem el que ha costat a les arques municipals, però no haurà estat una despesa menor poc i tampoc no se li veu la utilitat pública de la despesa.

·         Recordem que la reforma del colomer de la Glorieta, no inclosa en la recent reforma general, li ha costat al municipi més de 29.000 euros (quasi cinc milions de pessetes).

·         Algunes inauguracions recents, amb les corresponents despeses (carpes, vi d’honor, restauració, etc.), estan molt prop del ridícul en la forma d’organitzar-ho -no en el contingut-, com la de la Fundació Vicente Ferrer, que fa anys que va pels instituts de forma “natural” però que en Alcoi han hagut d’estar presentes fins dos consellers, o la del nom del carrer “Casimiro Barello Morello”, amb una parafernàlia excessiva per al fet i contrària inclús a l’esperit del mateix personatge recordat, que va morir a Alcoi en la indigència penitencial i mística més absoluta.

En contrast amb aquests actes de precampanya -cars, superflus i superficials-, el regidor del BLOC denuncia que, els mitjans de comunicació s’han fet ressò dels molts problemes que els nostres majors residents tenen en l’Hospital d’Oliver, i que fins el moment no sembla que ni la Conselleria ni l’Ajuntament estiguen disposats a abordar i resoldre.

Entre les irregularitats o problemes que s’han fet públics, Blay recorda els següents:

·         Fa uns mesos, i a partir d’algunes queixes de particulars sobre la qualitat del menjar, el BLOC va recabar per escrit la intervenció de la Conselleria per a què vigilara la idoneïtat de la dieta que es donava als residents (com es fa en les escoles per personal especialitzat i alié als centres). Fins el moment no hem rebut resposta.

·         Alguns residents no han rebut encara, des de gener, la part de bo-residència que ha d’aportar la Conselleria.

·         El sindicat CCOO ha denunciat la precarietat laboral dels empleats, a la qual circumstància cal afegir que hi ha poc de personal per a atendre com cal a aquest grup de persones, amb necessitats especials algunes d’elles.

·         Alguns residents ha estat traslladats a la residència que té la mateixa empresa a Concentaina, en contra de la seu voluntat.

·         Ela preus elevats de les places, que van des de les 234.000 pessetes (1.400 euros) les més barates fins les 435.000 (2.600 euros) les més cares, segons el tipus d’habitació i les prestacions que s’utilitzen. ¿Quina pensió actual arriba a aquestes xifres?

En definitiva, aquests sí que són problemes autèntiques perquè afecten a la qualitat de vida de persones que es troben amb pensions baixes i no sempre tenen els recursos per a disfrutar de la seus dies amb la dignitat que mereix una vida. “Podem dir que este grup de ciutadans també té drets: i aquests són el de disfrutar d’una qualitat de vida satisfactòria i que obliga als poders públics a intervindre per a assegurar-la. És una autèntica irresponsabilitat anar d’inauguració en inauguració de forma frívola, i oblidar-se dels problemes reals que està patint un segment de població necessitat de protecció, i més en una dependència municipal emblemàtica pels seus orígens històrics com és l’Hospital d’Oliver”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.