ImageEL BLOC FARA MOLTES PREGUNTES A L’EMPRESA DE  L’ESTAMBRERA SOBRE ELS COMPROMISOS DEL CONVENI, QUE S’HA INCOMPLIT TOTALMENT

Paco Blay: "Preguntarem, entre altres coses, què s’ha fet de l’estudi de viabilitat econòmica que ens van mostrar en la reunió que vam tenir amb l’empresa per a poder acceptar el conveni”

El regidor de l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha mostrat el seu disgust per les notícies aparegudes en els mitjans de comunicació en el sentit que de l’empresa de l’Estambrera ha convocat Junta per a procedir a la dissolució de la societat, sobretot perquè és ja la culminació dels incompliments del conveni que va aprovar l’ajuntament amb l’empresa.

Segons el portaveu del BLOC, els directius de l’empresa han procedit de manera absolutament incorrecta perquè han incomplit dos punts fonamentals del conveni. El primer va ser taslladar la filatura a un lloc on no es garantia l’absència de contaminació de legionel·la en l’ubicar-la en un lloc dins del casc urbà i a escassos 200 metres d’un centre escolar. El segon incompliment, i el més greu de tots,  ha estat que després de l’Expedient de Regulació d’Empleo (ERE) -que ja era un incompliment del primer conveni que es va aprovar en setembre de 2005-, no ha mantingut els llocs de treball malgrat que ens van mostrar un estudi de viabilitat econòmica sempre i quan es fera l’ERE. Els representants municipals exigírem la conformitat des sindicats a l’ERE per a signar el conveni i garantir l’activitat bansant-se en l’estudi de viabilitat. “L’empresa ens ha enganyat a tots”, afirma Blay.

El regidor del BLOC considera per tant, que l’empresa ha de donar moltes explicacions de tants incompliments, així com de la destinació dels fons percebuts basant-se en l’acte administratiu de la votació del PLE però subjecta a unes condicions. Una de les preguntes que el regidor del BLOC formularà en la reunió del proper divendres serà, entre altres, ¿què s’ha fet de l’estudi de viabilitat que va acompanyar la negociació del conveni, i en el qual es vam basar tots per a pensar que continuaria tant l’activitat productiva com els llocs de treball?. El problema és especialment greu perquè en la requalificació l’empresa ha obtingut un guanys dignes de ser tinguts en compte fins l’extrem que, segons alguns experts, hagueren sigut suficients per a reflotar qualsevol empresa de característiques semblants.

Acaba el seu escrit Blay afirmant que aquest comportament de l’empresa pot haver cremat, almenys pel camí de la unanimitat, una via d’acords per a anar lliurant progressivament la ciutat d’empreses contaminants, perquè ara la desconfiança presidirà tota negociació i per tant s’exigiran moltes més garanties, valoracions i estudis previs que en el cas de l’Estambrera no es van demanar.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.