ImageEL BLOC RECLAMA UN CENTRE DE MAJORS PER A LA ZONA ALTA

Paco Blay: “La Zona Alta necessita un Centre de Majors, ja que el més proper que tenen està en la Plaça, i ara que van a començar obres en el dipòsit, podria plantejar-se abordar la construcció d’una infraestructura tan necessària”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua preocupació perquè en la Zona Alta no hi ha encara un Centre de Majors on puguen tenir el seu espai social propi, i són conegudes les habituals dificultats motrius de gran part d’aquest col·lectiu per a poder desplaçar-se a altres barris on sí hi ha local. El més proper que hi ha és el de la Plaça, l’altre és el d’Oliver, per a accedir als quals hi ha una bona costera -d’anada i de tornada-; raó per la qual les persones de la Zona Alta no poden disposar d’aquest servei en les condicions que seria desitjable, o almenys en les mateixes condicions dels altres barris.

El portaveu del BLOC insisteix en la necessitat de què les persones de la tercera edat tenen guanyat un merescut temps lliure i d’oci, així com tot el dret del món a una atenció de la societat a la qual han contribuït durant molts anys amb la seua tasca i dedicació, i per tant haurien de gaudir de tots els serveis que l’administració pública puga oferir-los, sense “cicateria”. Blay considera, així mateix, que cal tenir present que la Tercera Edat constitueix un tram d’edat que disposa de moltes hores lliures i també, en no pocs casos, de molta soledat. Facilitar per tant les relacions socials d’aquest grup de població i dotar d’alguna infraestructura que facilitara la intercomunicació entre ells mateixos durant el seu temps lliure seria una forma senzilla d’ajudar als nostres majors i millorar la seua qualitat de vida. En aquest cas concret, el municipi hauria de buscar la fòrmula per a què unes instal·lacions com un Centre de Majors en la Zona Alta fóra possible.

El regidor observa que ara és un bon moment de plantejar-se de nou seriosament el tema, ja que s’han anunciat obres en la zona del dipòsit d’aigua per a instal·lacions esportives, amb la col·laboració d’una cadena de supermercats, i per tant ara és més possible que mai, ja que un Centre de Majors no necessita ni de grans espais ni de serveis complementaris sofisticats. La zona dels dipòsits on s’han anunciat obres és bona per a una instal·lació d’aquest tipus perquè queda bastant cèntric respecte a tot el barri i, a més a més, es podria entrar a peu pla des del carrer, la qual cosa per a molts d’ells és molt important.

Considera Blay que “és una llàstima que, quan ho vam proposar fa més dos anys en la Comissió de Benestar Social, el govern del PP ho rebutjara, perquè ara seria un bon moment per a reprendre i portar a terme la idea. Per al BLOC és necessari que cada barri tinga el seu Centre de Majors, i n’hi ha dos a Alcoi que encara no en tenen: que són l’Eixample i la Zona Alta. Ara és el moment idoni per a la Zona Alta”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi