ImageEL BLOC REITERA QUE LA RETJOLA COMPRÀ TERRENYS EN LA RAMBLA BAIXA

Paco Blay: “Ens ratifiquem en el mateix que ja vam dir: Durant el període d’elaboració del model territorial una empresa vinculada a la Retjola, “Inversiones Patrimoniales Carrús S.L.” va comprar terrenys en la zona de la Rambla Baixa, molt prop d’on el Model Territorial té previst convertir-los en sòl residencial”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha reiterat els termes de l’anterior nota de premsa (penjada en la web del BLOC i que el Sr. Pastor pot consultar en la seua literalitat) en el sentit que pocs mesos abans d’anunciar-se verbalment que la zona del Viaducte seria residencial, l’empresa “Inversiones Patrimoniales Carrús S.L.” va comprar terrenys en la zona de la Rambla Baixa, molt prop d’on el Model Territorial té previst convertir-los en sòl residencial. Si xalets o cases, no en diu res el Model Territorial presentat.

Afegim ara: “l’ordre d’inici de l’expedient de declaració de Paisatge Protegit del riu Serpis és d’octubre de 2006 -contestat per grups ecologistes perquè no implica la prohibició de l’actuació urbanística-, i la compra es va formalitzar en juny de 2005, quan encara no hi havia cap protecció ni estava prevista en el model (no ens van donar documentació)”.

I preguntem: “En darrer terme, ¿per a què voldria la Retjola uns bancals que no tenen cap interès urbanístic o immobiliari?”

Reiterem les bones relacions del govern municipal amb l’empresa.

Afegim ara: “les bones relacions estan ara confirmades per la defensa que ha assolit el propi Pastor de l’honorabilitat de l’empresa, com si ell en fora part de l’empresa o tinguera interessos”.

I preguntem: “¿Per quins motius no es defensa la mateixa empresa? ¿Per quins motius es va  posar tan nerviós el Sr. Pastor per una finca  -aparentment- sense possibilitat d’aprofitament urbanístic? ¿És que se n’han comprat més?”.

I afegim, finalment: “aquest govern municipal és molt propens a les requalificacions i canvis de les ordenances del PGOU (cas MacDonalds, cas el Serpis, l’Estambrera, …). La preocupació per l’aprofitament urbanístic de la finca comprada -tota o part-, objecte de la present polèmica, està plenament justificada”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.