ImageEL BLOC DENUNCIA LA PARALITZACIÓ DE LA TDT PÚBLICA COMARCAL

Paco Blay: “La nostra comarca té concedit un canal de la Televisió Digital Terrestre que s’haurà de constituir per Conveni entre els municipis integrants. Però el municipi més gran, Alcoi, ho té tot parat”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha denunciat la total paralització de les tasques preparatòries per a la instauració en la nostra comarca del canal públic comarcal de la Televisió Digital Terrestre (TDT).

Segons la normativa vigent, la instal·lació de la TDT concedida als municipis de la nostra comarca passa, primer, per constituir un Consorci dels municipis corresponents (Alcoi, Cocentaina, Muro, Ibi, Onil, Castalla). “És evident que en aquest Consorci, la part fonamental i sense la qual no es pot portar a terme cap iniciativa és Alcoi, pel nombre d’habitants. Però el govern municipal del PP d’Alcoi ho té tot parat i no ‘mou fitxa’, tot i que està aprovat per tots els municipis accedir a eixa concessió, i en el Ple de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha aprovat sense cap dificultat tot el que fins ara s’ha sotmés al seu dictamen. Per tant no n’hi cap obstacle per a que portar endavant les tasques necessàries. Sabem de municipis que estan ben disposats a tirar endavant, com Onil i Muro, però està tot subordinat a què el municipi d’Alcoi assumesca el paper que li correspon. En altre comarques ja s’han constituït consorcis, però en la nostra es va molt endarrerit per culpa del PP”.

El portaveu del BLOC recorda que la TDT és la televisió del futur i que en a nivell comarcal permet quatre “emisores” o canals, deixant un quint canal per a la comunicació i informació interactiva. “Per tant, la TDT pot ser una autèntic servei públic al possibilitar sistema de comunicacioó telemàtics, cada vegada més imprescindibles per a la modernització de la societat. A més a més la necessitat de la constitució i gestió mitjançant el Consorci, garanteix la pluralitat de la informació i de la programació, i per tant el seu plantejament democràtic i respectuós amb totes les opcions”.

Acaba la nota Blay advertint les enormes possibilitats culturals que la TDT presenta si des del Consorci es fa bé i els membres de la Junta treballen en el camí correcte. Però sembla que el PP d’Alcoi no té cap interès, segurament perquè al deixar-ho córrer, el canal podrà ser adjudicat a una empresa privada, amb la qual cosa s’haurà perdut l’oportunitat d’enllestir un mitjà de comunicació de futur, de moltes possibilitats -inclús didàctiques-, de caràcter públic, concebut com un servei al ciutadans.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.