ImageEL BLOC CONSIDERA QUE TOTS ELS BARRIS D’ALCOI HAN DE TINDRE ELS EQUIPAMENTS I SERVEIS BÀSICS

Paco Blay: "Els barris d’Alcoi han de ser unitats urbanes cohesionades, de manera que, tot respectant la seua personalitat, tots disposen dels equipaments mínims bàsics i de tots els serveis fonamentals que un barri hauria de tenir”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi i candidat a l’alcaldia, Paco Blay, ha explicat la seua proposta de cohesió urbanística entre els barris de la ciutat en el sentit que no hi haja diferències entre els barris en quan a serveis, equipaments i prestacions.

Blay recorda que cada barri d’Alcoi té la seua pròpia evolució i personalitat, però no tenen tots les mateixes prestacions. “Per això plantegem que cada barri, tot respectant les característiques bàsiques que l’han configurat en els darrers anys, dispose dels equipaments mínims bàsics, dels equipaments necessaris i i dels serveis fonamentals”.

El portaveu del BLOC planteja que tots els barris haurien de tenir un mínim d’equipaments culturals, socials, educatius, sanitaris i esportius com una escoleta (o dues, segons el cens demogràfic), biblioteca, centre social, centre de majors, escola (o escoles) de Primària, Institut, ecoparc, centre sanitari, instal·lacions esportives, suficients espais públics, etc.

Blay considera que el nou Pla general d’Ordenació urbana hauria de contemplar aquests aspectes de cara a construir una ciutat cohesionada, tant socialment com urbanísticament, de manera que tots els ciutadans troben aprop de casa aquells serveis fonamentals que puguen necessitar en el dia a dia.

“Es tracta de crear les condicions suficients tots els habitants puguen viure i gaudir de la ciutat en les millors condicions possibles. Una ciutat per a tots, com a objectiu fonamental de tota actuació pública, ha d’incloure aquest aspecte de l’equilibri en les dotacions dels barris, almenys en les mínimes i bàsiques”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.