ImageEL BLOC DEMANA A L’AJUNTAMENT D’ALCOI QUE CONSIDERE SERIOSAMENT L’OFERTA DE COCENTAINA DE SÒL INDUSTRIAL MANCOMUNAT

Paco Blay: “Un polígon en la Canal pot enverinar l’aigua que bevem els alcoians. Exigim per tant una reunió de treball urgent entre els municipis d’Alcoi, Cocentaina i Muro, per tal d’anar avançant en eixa línia, de moltes més possibilitats de desenvolupament”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, considera molt positiva l’oferta que l’ajuntament de Cocentaina ha fet en el sentit d’oferir la possibilitat de mancomunar sòl industrial i que, per tant, l’Ajuntament d’Alcoi se l’ha de prendre molt seriosament, donada la importància del tema.

 

Per al portaveu del BLOC, en un tema tan important com és la disponibilitat de sòl industrial per a les empreses de la comarca –incloses, per descomptat, les d’Alcoi-, no es pot menysprear cap oportunitat que es presente d’ampliar el nombre de metres per a les nostres indústries, i en conseqüència, cal esgotar totes les possibilitats. Segons Blay, “el nostre teixit productiu, i la situació actual, no està per a anar tancant portes, sinó per a obrir totes les que facen falta. I ara se n’ha obert una molt important”.

 

Per al portaveu del BLOC, en la Canal es pot enverinar l’aigua que bevem tots els alcoians, per això amb la porta que s’obre de sòl industrial mancomunat, les perspectives de futur són ara més falagueres, si afegim les altres alternatives que ja l’informe GEA21 apuntava en l’any 2000 i que fins ara no s’ha desenvolupat: la solució sud i la ribera de Pagos a Rambla Baixa.

 

La possibilitat de sòl mancomunat és superior en qualitat a les altres, perquè a un costat i altre de l’autovia poden trobar-se milers de metres, ben comunicats, sense perill de contaminació de cap aqüífer, més prop de la depuradora dels Algars, més propera als nuclis de població (per tant necessitaria menys desplaçaments) i, a més, contribuiria de forma decisiva a vertebrar l’eix econòmic Alcoi-Cocentaina-Muro, de tantes potencialitats econòmiques, territorials i socials”.

 

Per això, el regidor del BLOC exigeix que es convoque amb caràcter d’urgència una reunió de treball entre els municipis d’Alcoi, Cocentaina i Muro per tal de començar a avançar en la línia de la comarcalització de sòl industrial, i de més coses que en podrien sortir, com serveis associats, transferència de tecnologia, etc..

 

Paco Blay, regidor de l’Ajuntament d’Alcoi