ImageEL BLOC PROPOSA UNA OFICINA PROP COMPLETA A ALCOI EN LA ZONA NORD

Paco Blay: “En municipis de menor volum d’habitants ja funciona amb èxit, i en Alcoi el registre solament era oficina receptora de documents, la qual de moment té el conveni en suspens. Una oficina PROP en la Zona Nord, i el registre actual en el Centre, donarien un bon servei al ciutadà d’Alcoi i de les comarques, fent-la més capital.”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, torna a proposar que es cree en Alcoi una Oficina PROP completa, millorant els serveis que actualment presta el registre del propi Ajuntament com a finestreta única receptora de documents, ja que es veu moltes vegades saturada de faena. I, a més, de moment almenys, ja no pot acceptar i tramitar documentació que no siga la dirigida a l’administració local perquè ha expirat el termini del conveni, que està pendent de ratificar. Blay recorda que ja ho va proposar en juny de 2004, i es va acceptar parcialment la seua proposta: fins ara ha funcionat el registre municipal solament com a finestreta única.

Les oficines PROP es van crear precisament en 1996 per a facilitar les relacions entre l’administració i els administrats per la via de la informació i la tramitació de documents públics de tota mena: estatals, autonòmics i municipals. Els objectius que persegueixen aquestes oficines es poden resumir en rapidesa, eficàcia, fiabilitat, comoditat i disponibilitat, i no solament facilita tot tipus d’impresos de l’administració local i autonòmica i presta serveis d’informació sobre el funcionament de la Generalitat Valenciana, sinó que serveix de registre d’entrada dels documents dirigits a la Generalitat Valenciana, a l’Administració de l’Estat o al propi Ajuntament on està ubicada l’oficina.

Les oficines PROP disposen de personal especialitzat en els tràmits burocràtics de l’administració i, al mateix temps, disposen de tot tipus de documentació per ser tramitats cap a qualsevol administració. És evident que el servei als ciutadans i ciutadanes d’Alcoi i de la comarca millorarien notablement si s’instal·lara en Alcoi una oficina PROP, com ja la tenen, a més de les capitals de província, ciutats com Vinaròs, Vila-Real, Sagunt, Xàtiva i Ontinyent, entre altres. “Així faríem d’Alcoi més capital comarcal, insisteix Blay.

En algunes ciutats inclús, l’oficina s’ha ubicat en un barri situat allunyat del propi ajuntament o d’altres oficines públiques per tal de donar servei més proper a la població. En el cas d’Alcoi, tot i que el registre de l’Ajuntament fins fa poc rebia tot tipus de documentació pública, de vegades es troba saturada i convindria descarregar-la de faena. I més si tenim en compte que una Oficina PROP és també generadora d’informació sobre temes públics i tramitacions.

Per això és convenient que es cree una nova oficina PROP en l’altre extrem de la ciutat, la Zona Nord concretament, tant per ser el barri més poblat de la ciutat com perquè està més ben dotat d’aparcaments per a poder acollir a les persones de la comarca que la necessiten. L’oficina del registre de l’Ajuntament podria seguir com fins ara: exercir de finestreta única, receptora de documentació pública.

Paco Blay. Portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi.