ImageProposant un conveni amb els videoclubs locals per augmentar la difusió de pel·lícules en valencià.

Una de les recomanacions que feia el Consell Valencià de Cultura per tal de recuperar el valencià des del punt de vista social, i poder contrarestar l’abandonament durant segles per part de les institucions del seu ús, així com també les prohibicions oficials patides des del segle XVIII fins les acaballes del segle XX, era precisament la seua potenciació. Deia literalment : “ha arribat el moment de consensuar primer i aplicar després les mesures polítiques que cal prendre amb urgència per a promoure l'ús del valencià als més diversos àmbits”.

Un d’eixos àmbits és el dels mitjans audiovisuals a l’abast del nostre temps, i, en concret, el dels DVD, i la disponibilitat d’accedir al lloguer de pel·lícules en valencià. Es tractaria que l’Ajuntament adquirira un conjunt de DVD i els facilitara -en dipòsit- als videoclubs de forma gratuïta, amb els quals se signaria un conveni per tal que els ciutadans tingueren informació d’aquesta proposta i el públic coneguera el catàleg disponible; i, a més, en les caràtules de les pel·lícules, hi apareguera  el logo de la Regidoria i de l’Ajuntament. L’experiència en alguns municipis en aquest tema està resultant vertaderament positiva.

És per tot allò exposat, que el Grup Polític Municipal del Bloc Nacionalista Valencià a l’Ajuntament d’Alcoi formula el següent

PREC

Que l’Ajuntament d’Alcoi es pose en contacte amb els videoclubs de la ciutat per tal d’oferir-los la signatura d’aquests convenis que tenen com a objectiu la promoció del valencià per mitjà d’ofertar-los pel·lícules en valencià en format DVD, sobretot -però no sols- per al públic infantil, de forma gratuïta per al videoclub.

 

Rafel Carbonell. Regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi