ImagePrec per situar una parada de l'autobús urbà en la zona de Renfe 

Per millorar substancialment la mobilitat dels vianants a Alcoi i per promoure l'ús del transport públic.

Que el nostre ferrocarril Alcoi-Xàtiva necessita recolzaments, n’està tothom d’acord. Que és molt convenient, per moltes raons, estimular entre els nostres ciutadans la utilització del transport públic, també sembla que tothom està d’acord.

Des del BLOC pensem que una manera de contribuir a les dues realitats seria posar una parada d’autobús davant de l’estació del tren, on fóra possible tècnicament i -per descomptat- el més prop possible.

És tot un espectacle veure molts dies, quan arriba el tren procedent de València, els viatgers carregats de maletes o “bultos” caminant cap a sa casa, molts d’ells cap a la parada d’autobús que tenen en el pont de la Vaguada la més propera, al voltant de 500 metres. I no oblidem que, percentualment, en eixa parada s’agafen els autobusos que van cap a barris ben poblats com l’Eixample, Sant Rosa, Batoi i Zona Alta. Segurament si hi haguera parada prop de l’estació, en farien ús més persones.

I el mateix podríem dir a l’inrevés, o per a eixir d’Alcoi: si cap autobús passara per la Renfe, possiblement pujarien al tren més usuaris, ja que solament el barri de la Zona Nord el té prop. Els altres barris han de caminar bastant o buscar un amic o familiar que els porte.

Pensem per tant que seria bo per al transport públic d’Alcoi, i per al mateix ferrocarril, donar aquesta facilitat de procurar que algun autobús parara davant de la zona de Renfe, cosa que podria incrementar la utilització de tots dos mitjans de transport. Indirectament, també afavoriríem a la Creu Roja, que cada vegada té més funcions en la nostra ciutat.

És per tot el que s’ha exposat que el Grup Polític Municipal del Bloc Nacionalista Valencià a l’Ajuntament d’Alcoi formula el següent

PREC

Que l’Ajuntament d’Alcoi demane a l’empresa concessionària de l’autobús urbà que faça els estudis i tràmits necessaris per tal de veure la forma de situar en la zona de Renfe una parada d’autobús que facilite l’arribada i eixida dels usuaris del ferrocarril.

 

Francesc X. Blay Meseguer

Portaveu del Bloc Nacionalista Valencià