ImageEL BLOC CONSIDERA QUE S’HAURIEN D’IMPULSAR DES DE L’ADMINISTRACIÓ SECTORS ESTRATÈGICS

Paco Blay: “El problema està en què no hi ha cap partida dels pressuposts de l’Ajuntament d’Alcoi per al 2008 dedicada a impulsar sectors estratègics i fomentar la diversificació productiva”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, considera que hauria de ser l’administració la que, en col·laboració amb altres instàncies del sector privat, impulsara el desenvolupament, la innovació i la diversificació productiva a través de plans o actuacions puntuals dirigits a impulsar i afavorir les inversions. “La majoria de les infraestructures -no solament carreteres-, per exemple, són responsabilitat seua i són fonamentals”.

En aquest sentit, Blay lamenta que no veu al govern municipal del PP d’Alcoi cap intenció d’impulsar sectors estratègics que s’haurien de potenciar. De fet la partida de modernització del comerç, un dels sectors que genera més llocs de treball, que en 2007 tingué una consignació de 120.800 €, simplement desapareix, i la partida de Promoció Econòmica –que es canalitza bàsicament a través de l’ADL– baixa 38 %: de 65.000 a 45.000 €, quantitat que en tot dos casos és ben minsa per als sectors, camps o activitats que hauria de “promocionar”.

Segons afirma Blay, “el nostre col·lectiu empresarial és molt dinàmic i molt alcoià, però vol veure gestos –i mesures– de recolzament. I són molts els sectors i activitats per on es podria donar un autèntic impuls a la renovació, innovació i diversificació industrial, sense dubte el nostre sector més important i sense el qual difícilment pot la ciutat ser capdavantera i convertir-se en capital territorial i econòmica”.

Indica el regidor, en aquest sentit, que a més de potenciar els sectors existents i ajudar a la seua modernització, juntament amb el recolzament decidit a les PIMES i els autònoms, s’ha de buscar la fórmula per a impulsar i promocionar nous sectors i activitats empresarials. “En el nostre projecte de ciutat, Alcoifutur, aportem un bon grapat de propostes sobre possibilitats de diversificació”, afirma Blay. Un resum d’aquestes podrien ser les següents: els relacionats amb les noves fonts energètiques, de gestió de la brossa, les vinculades a la societat del coneixement i transferència de tecnologia, el relacionat amb l’artesania i productes de valor afegit, activitats vinculades al turisme, creació d’empreses relacionades a la producció i gestió cultural, interacció amb l’agricultura comarcal, serveis de tot tipus relacionats amb els sectors anteriors, creació d’una marca pròpia…

“No sembla que el govern del PP d’Alcoi aposte per dinamitzar res de tot açò i actuar de motor del teixir productiu. I el mateix es podria dir respecte a la recerca de nous espais industrials: Pagos-Rambles, sòl comarcal…. Sembla tancat en ell mateix. De fet, en set anys i mig de govern, el PP no ha creat un sol metre de sòl industrial. El seu projecte de renovació industrial es limita a fer contínues i buides afirmacions sobre la Canal -que presenta molt problemes-; i res més”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.