ImageEL BLOC CONSIDERA QUE ELS COTXES DE LA POLICIA LOCAL TENEN DEFICIÈNCIES RELACIONADES AMB LA SEGURETAT I LA PRIVACITAT

Paco Blay: “Entre algunes deficiències, hem detectat que no porten mampares separadores entre les dues files de seients -amb la corresponent inseguretat per als agents-, així com l’absència de cristalls obscurs en la part posterior, que garantesquen la privacitat de les persones ateses o detingudes”

El portaveu i regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha denunciat que els  automòbils amb els quals ha estat dotada  la Policia Local tenen algunes mancances relacionades precisament amb la seguretat dels agents i la privacitat dels passatgers, tant important en aquest tipus d’activitat. “Ja ho vam denunciar fa dos anys, quan es van implantar els nous vehicles, però no s’ha fet res al respecte des d’aleshores”, afirma el regidor.

Entre les mancances que el representant del BLOC senyala estan sobretot dues relacionades amb la seguretat i la privacitat. La primera és que no porten els cotxes per dins mampares separadores entre els seients de davant i els de darrere, amb la consegüent falta de seguretat per als agents, que han de tenir totes les garanties de seguretat personal quan transporten a algun detingut. I si no hi ha algun tipus de barrera separadora sempre es pot produir algun tipus d’incident no desitjat entre agents i detinguts, que no són afortunadament  freqüents però tampoc no són descartables. Cal recordar que els anteriors vehicles sí disposaven d’aquest tipus de separador de seguretat.

L’altra mancança que observa el regidor del BLOC és l’absència de cristalls obscurs en la part posterior dels vehicles, de manera que no queda garantida la privacitat dels passatgers que, pels motius que siguen, hagen de ser transportats en el cotxe dotacional, bé com a detinguts o bé perquè estan prestant alguns servei especial de transport o d’urgència. “Pensem que de vegades es transporten menors, sobre els quals hi ha una legislació molt restrictiva respecte a la seua privacitat”.

Per aquests motius, Blay considera que les característiques tècniques dels vehicles de la Policia Local haurien de millorar en el sentit indicat, i per això proposarà al govern municipal formalment, la incorporació d’aquestes instal·lacions -almenys en els vehicles que hagen de desenvolupar el servei esmentat- que garantesquen, tant la seguretat dels agents que porten algun detingut com la privacitat dels possibles ocupants -pels motius que siga- dels seients de darrere.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi