ImageEL BLOC S’ALEGRA QUE EL GOVERN HAJA DECIDIT CANVIAR LES LÀMPARES DELS SEMÀFORS PER DIODES “LED”

Rafel Carbonell: “Ens alegrem que es porte a terme el prec que el BLOC va fer el mes d’octubre passat en la Comissió de Medi Ambient, Policia, Trànsit i Seguretat Ciutadana”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafel Carbonell, ha manifestat la seua alegria perquè el govern municipal ha decidit portar endavant la proposta que el BLOC va fer el passat octubre en la Comissió Informativa de Medi Ambient, Policia, Trànsit i Seguretat Ciutadana en el sentit de demanar subvencions perquè substituïren les làmpares dels semàfors d’Alcoi per diodes coneguts com LED, els quals consumeixen menys electricitat i tenen molta més durada.

El regidor recorda que en el seu prec es feia esment de les subvencions que l’IDAE havia creat per a ajudar a municipis a dur a terme la seua substitució. El prec deia literalment:

“L’IDAE (Instituto de Diversifiación y Ahorro de Energía) ha tret una convocatòria de subvenció per a canviar el sistema de semàfors halògens pel conegut com LED (Light Emitting Diode), amb què poden estalviar el consum energètic fins a un 80%. Aprofitant el compromís assumit pel govern municipal de canviar alguns semàfors per als invidents, a proposta del BLOC al Ple del 28/IX, seria beneficiós per a l’erari municipal fer el dos canvis al mateix temps, ja que amb aquestes ajudes oficials, potser podria abaratir-se’n el cost.

Per això formulem el prec següent: Sol·licitar a l’IDAE la subvenció corresponent per a canviar el sistema halogen de semàfors al sistema LED”.

Posteriorment, també la Generalitat s’ha sumat a la campanya de l’IDAE i també ha creat unes línies de subvenció per a projectes semblants, i, per tant, la circumstància és molt propícia per a iniciar la substitució d’unes làmpares per altres.

Segons Carbonell, “és una bona notícia per al municipi pel fet que implicarà un estalvi energètic important i, a més, una major durada gràcies als LED, ja que ocasionaran menys despeses en canviar làmpares i, alhora, una major seguretat en el trànsit que no estarà exposat que puntualment es facen malbé les làmpares halògenes”.

 

Rafel Carbonell i Armero. Regidor a l’Ajuntament d’Alcoi.