ImageDEIXAR DE SER INVISIBLES

Rafel Climent. Alcalde de Muro i Candidat al Congrés pel BLOC-INICIATIVA-VERDS.

Aquells que em coneixen bé saben que em presente com a candidat a estes eleccions generals amb l’única finalitat de representar dignament els interessos dels meus conciutadans. Així ho he fet a les eleccions locals a Muro, on tinc l’honor i l’orgull de ser l’alcalde des de fa uns anys, i així ho faig ara com a cap de llista al Congrés de la coalició BLOC-INICIATIVA-VERDS en la circumscripció de les comarques d’Alacant. Estic encantat d’anar acompanyat en esta aventura per persones d’arreu de les comarques d’Alacant, amb experiència de gestió municipal i en les Corts Valencianes.

 

No entraré jo en la subhasta preelectoral amb què els representants dels grans partits estan obsequiant-nos. Hem passat una legislatura en el Congrés dels Diputats en què PP i PSOE s’han dedicat al “Y TU MÁS”, i ara, per una precampanya marcada pel “Y YO MÁS”. S’abusa de la quantitat i s’oblida la qualitat.

Jo em presente com a cap de llista d’una coalició amb la idea central que estes comarques deixen de ser invisibles políticament a ulls de l’Estat. Estem en un moment on l’executiu autonòmic s’oblida de la seua responsabilitat de cohesionar i equilibrar un país, i des de Madrid només som percebuts com una platja, com eixe “Levante feliz” que paga i calla.

L’aposta per la visibilitat política del País Valencià, i en particular de les seues comarques meridionals, és una prioritat. Hem de rebre atenció en les grans decisions de l’Estat, aquelles que vénen reflectides en el pressupost de l’Estat, o que marquen la priorització de l’atenció en el disseny d’infraestructures. Necessitem un millor tractament fiscal basat en un càlcul real de les persones que som i ens visiten al llarg de l’any i que generen una despesa pública en matèria sanitària molt superior al que ens atorga l’Estat. Cal modernitzar el teixit productiu industrial per tornar a situar-lo com un motor en la creació d’ocupació, lluitar per la competitivitat perduda i equilibrar una economia que ho ha fiat tot en el creixement urbanístic sense límits i la despesa en grans fastos, i que molts mesos abans de la crisi econòmica actual ja presentava uns números rojos en tots els indicadors econòmics. I enfront d’esta preocupant situació, el govern del “talante” no ha considerat convenient implicar-se de forma prioritària per a posar correccions a la situació.

Som líders a Espanya. Sí, som líders des de fa molts mesos en la destrucció d’ocupació, en el tancament d’empreses, en la pèrdua de competitivitat econòmica, en agressions al nostre patrimoni natural, en dones mortes a causa de la violència de gènere, en inseguretat ciutadana. Som líders en una trista llista de factors que ens indica que la potencialitat del territori està malbaratant-se per una deficient acció dels poders públics. La Generalitat continua sense reaccionar davant la fallida del seu model econòmic i no comptem políticament a Madrid per fer visibles les nostres necessitats, demandes i exigències.

Per tot això, comencem a vertebrar el tercer espai de la política valenciana mitjançant l’acord BLOC-INICIATIVA-VERDS, ens presentem com una alternativa política en clau pròpia, sense dependències de ningú, i articulada sobre les bases del progressisme, la defensa del desenvolupament social i ambientalment sostenible i l’estima per un país i la seua identitat com a poble. Un tercer espai polític que aposta per esta terra i per això els candidats som de casa, i no venim de visita cada quatre anys per exercir de candidats. Un projecte de convergència, de suma de discursos i voluntats, que lluny d’ancorar-se en posicions dogmàtiques i antigues, aposta per noves formes de fer política, modernes i de proximitat. Un tercer espai que té capacitat de sumar, d’aglutinar, de multiplicar. Units som més.

Esta coalició, i jo mateixa en primera persona, adquirim el compromís d’exercir de vertaders representants dels ciutadans. No anem a Madrid a alçar el braç segons ens indique el cap del grup parlamentari o per passar quatre anys sense presentar iniciatives que afecten la ciutadania del nostre país. Anem a Madrid a fer escoltar la veu de la ciutadania d’este país, els seus problemes i les seues necessitats. Anem a Madrid per reivindicar transparència en les balances fiscals, la defensa de la pluralitat de l’Estat, la inversió per a cohesionar i connectar el territori mitjançant una xarxa ferroviària útil i digna, a presentar consensos en matèria de dèficit hídric per a traure el tema de l’aigua de la demagògia i posar-nos a buscar solucions reals i assumibles socialment i ambientalment.

No podem resignar-nos a fer d’estes eleccions un quadrilàter entre dos grans partits. Ens hem sumat gent del Bloc, d’Iniciativa, de Projecte Obert, dels Verds per dotar d’utilitat la nostra proposta política i fer entendre que només amb diputats i diputades d’esta coalició podrem sentir-nos representats com a ciutadans. Podrem fer que el País Valencià s’escolte a Madrid. L’experiència parlamentària dels diputats del PPCV i el PSPV en la passada legislatura ha quedat en blanc, tot i que quatre anys després es posen el vestit de candidats i ens prometen el cel. Ací em presente per assegurar que la gent de les comarques d’Alacant tindrà una veu pròxima i tenaç per traslladar els seus problemes i les seues propostes al Congrés dels Diputats. BLOC-INICIATIVA-VERDS és la millor opció per deixar de ser invisibles.