Els incompliments en el parking de la Uixola

ImageEL BLOC DENUNCIA QUE ELS INCOMPLIMENTS DE LA GENERALA EN EL PARKING DE LA UIXOLA ESTAN SUPOSANT GREUS INCOMODITATS PER ALS VEÏNS

Paco Blay: "Al marge de les responsabilitats administratives i econòmiques en què pot incórrer, els incompliments d’aquesta empresa està allargant les incomoditats dels veïns, que han tingut molta paciència fins ara”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha denunciat el que considera una autèntica conculcació dels drets ciutadans la paralització i endarreriment de les obres de l’aparcament de la Uixola.

El portaveu del BLOC considera que en el problema té dues vessants, i les dues depenen del govern municipal del PP. Per un costat, està el problema de les molèsties als veïns, que s’ha convertit, al paralitzar-se l’obra, en molt greu perquè es manté i s’allarga una situació. Les persones que viuen pel seu voltant, especialment les que tenen el seu domicili en el tram del carrer Perú, davant mateix del futur pàrquing, estan veient-se molt perjudicades pel que fa a l’accessibilitat als seus habitatges. Alguns veïns inclús afirmen que “és com si estiguérem en zona de guerra”.

Allí viu molta gent major, que per a portar la compra a casa (llet, aigua, detergent…, en definitiva, objectes pessants) han de deixar el cotxe a la cantonada de la policia i  fer malabarismes per a poder pujar les coses a casa. “Hi ha, a més a més, un problema de seguretat personal i possibilitat d’assistència sanitària ràpida. Si es produeix alguna urgència o alguna persona es fa malalta, l'ambulància no pot passar pel carrer, i les mateixes camilles ho tenen ben difícil per a passar per les voreres i atendre amb rapidesa a qui ho necessite”.

Segons Blay, “l’ajuntament per tant té obligacions reals d’urgir a què acaben les molèsties, que fins ara els veïns han acceptat amb paciència i generositat des que van començar les obres en juliol del 2006. Però tot té un límit, i no es pot deixar la qualitat de vida d’un barri a les conveniències d’una empresa que, per a més agreujament, no està complint amb els termes contractuals”.

 I estan, per un altre costat, els aspectes administratius, contractuals i econòmics, que el govern municipal haurà d’aclarir perquè es tracta d’una concessió sobre sòl municipal per a una activitat econòmica, privada en la gestió però d’interès col·lectiu, que ha de complir amb uns plecs de condicions acceptats per la mateixa empresa.

 L’argument que ha donat el govern del PP, que afirma haver-se posat en contacte amb l’empresa, de què són raons econòmiques, no convencen ningú. Quins són  realment eixos motius econòmics? Se’ls ha disparat el pressupost? Mostraria que no han planificat bé la inversió. No han venut prou places, i no els ixen el comptes? És problema de l’empresa.

 Davant d’aquesta situació, sols queda o que l’ajuntament la penalitze en les quantitats corresponents,  o renunciar i abandonar l’obra, sense cap compensació per part de l’ajuntament. “Recordem que ja hi hagué una modificació del plec de condicions, que afavoria clarament l’empresa, en el sentit que inicialment el preu màxim que es podria cobrar per la concessió –que no propietat-  de cada plaça era de 2 milions de les antigues pessetes, i se’ls va autoritzar a cobrar fins els més tres (uns 20.000 euros)”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *