Estació telefonia mòbil en el centre comercial

ImageEL BLOC DENUNCIA QUE EL GOVERN DE SEDANO VOL AUTORITZAR UNA ESTACIÓ BASE DE TELEFONIA MÒBIL EN EL CENTRE COMERCIAL

Paco Blay: "Després de l’enrenou que es organitzar perquè la primera instal·lació provisional no complia la normativa, ara el govern del PP sembla que està disposat a concedir la llicència

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha denunciat el que considera una decisió equivocada: la de concedir llicència d’obres per a la instal·lació d’una estació base de telefonia mòbil en el Centre Comercial d’Alçamora, malgrat les protestes i crítiques que hi va haver quan de forma provisional i sense llicència es van instal·lar fa uns mesos, i que van ser retirades per requeriment municipal, segons van contestar els responsables en Comissió Informativa.

Però en la darrera Junta de Govern, de nou es va tractar el tema i el Govern de Sedano sembla disposat a concedir una llicència que fa uns mesos va denegar davant les protestes dels veïns i mares del Col·legi Sant Roc.

El portaveu del BLOC recorda que aquest tipus d’instal·lació és objecte de fortes polèmiques i resistència ciutadana per la seua possible incidència sobre la salut de les persones, segons la proximitat i la intensitat dels senyals emesos. I que per aquest motius la normativa vigent, tant l’estatal com la local és molt prudent i restrictiva a l’hora d’autoritzar les estacions emisores de telefonia mòbil.

Segons Blay, les ordenances locals al respecte, seguint la normativa estatal, són molt clares: no es poden col·locar a menys de 100 metres de centres educatius, sanitaris i parcs públics. L’article 6 diu literalment:

“Con carácter general, la instalación de estaciones base de telefonía móvil no podrá situarse a una distancia inferior a 100 metros de los centros destinados a uso docente, sanitario, asistencial, guarderías o parques públicos”.

És evident que el Centre Comercial d’Alçamora té almenys dues institucions d’aquest tipus a menys de 100 metres: el Col·legi de Sant Roc i el Centre d’Especialitats la Fàbrica, tots dos edificis situats pràcticament enfront del mateix centre comercial; a més que cal tindre en compte els centenars d’usuaris del Centre Comercial, els cinemes, etc. “En principi, per tant, entraria en contradicció amb la normativa vigent sobre telefonia mòbil. Per tant, demanarem explicacions en la propera Comissió d’Urbanisme i exigirem tots els informes que haja pogut obtenir el govern municipal per a manifestar la seua disposició a autoritzar l’estació de telefonia mòbil”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *