El Bloc defensarà la línea Alcoi-Xativa

ImageEL BLOC DEFENSARÀ EN LES CORTS VALENCIANES LA LÍNIA DEL FERROCARRIL ALCOI-XÀTIVA

Paco Blay: “Una delegació del BLOC d’Alcoi estarà acompanyant als seus parlamentaris en el debat de la proposició no de llei que el BLOC va presentar per a la millora de les prestacions de la línia Alcoi-Xàtiva”

 

  El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que el proper dimarts es debatrà en la Comissió d'Obres Públiques i Transports de les Corts Valencianes una proposició no de llei que va presentar el vice-síndic de BLOC-Compromís i secretari General del BLOC, Enric Morera, sobre el problema del ferrocarril Alcoi-Xàtiva. La proposició arreplega les més urgents reivindicacions ciutadanes i de diversos col·lectius d’usuaris que en els darrers anys han manifestat les seus reivindicacions.

Per tal de donar suport i reforçar la proposició, es desplaçarà fins les Corts, per a assistir en directe al debat, una delegació del col·lectiu del BLOC d’Alcoi. A més dels problemes estructurals i de financiació per a la seua modernització que la línia presenta, la proposició pretén que el Generalitat, per la via d’urgència, atenga les necessitats de millora més immediates de cara al usuari que, dia a dia i setmana a setmana, sofreix les mancances i deficiències d’una línia sobre la qual no s’ha invertit a penes en els darrers anys: augment de freqüències, suprimir el transbordament en Xàtiva, etc.

Des del BLOC d’Alcoi recorden que aquestes són les reivindicacions mínimes que diversos col·lectius ciutadans han manifestat els darrers anys. “Però no renunciem a una autèntica modernització i a què el transport per ferrocarril tinga en les comunicacions de futur -tant de mercaderies com de passatgers- , el protagonisme que hauria de tenir en el futur, pel seu caràctyer de molt més sostenible que altres sistemes”.

Així mateix, Blay recorda que són massa anys esperant inversions d’uns i altres, i no han arribat mai. “Des que està plantejat el problema del tren Alcoi-Xàtiva, ha hagut situació de majories absolutes dels dos grans partits en les tres administracions -l’estatal, l’autonòmica i la local-, i cap dels dos partits ha estat capaç -o volgut- resoldre el problema d’una vegada i de forma definitiva. I hem d’advertir que el problema afecta a les dues administracions responsables, l’estatal -governada des de fa quatre anys pel PSOE- i l’autonòmica -governada pel PP des de fa tretze. Esperem que aquesta proposició no de llei del BLOC supose un gir en el tractament del problema i desbloquege totalment el tema, enquistat durant massa anys”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

  

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *