Hotel en la Font Roja

ImageEL BLOC CONSIDERA LA CONSTRUCCIÓ D’UN HOTEL EN LA FONT ROJA UNA PRIVATITZACIÓ DE L’ESPAI PÚBLIC DEL PARATGE

Paco Blay: “Construir un Hotel en la Font Roja, en les condicions aprovades en solitari pel PP, a més de les repercussions mediambientals, és privatitzar un espai públic emblemàtic per a tots els alcoians i excursionistes”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha mostrat la seua disconformitat tant en la forma com en el fons de com ha tramitat el govern de Sedano el nou Plec de Condicions  que han de regir la construcció i explotació d’un Hotel en la Font Roja, que es va aprovar el dimarts dia 15, amb els vots favorables del PP i els negatius de l’oposició.

Blay ha recordat que aquesta vegada el PP no ha volgut recabar prèviament el dictamen del Consell Rector del Parc Natural de la Font Roja, que si bé no és vinculant és necessari i, a més, té una gran força moral gràcies al seu president, Rafael Ferrándiz; així almenys ho va exhibir el govern local quan en el 2005 va donar el seu vist i plau -per majoria, no per unanimitat. “Aquesta vegada, al PP  li ha entrat molta pressa perquè ho ha tramitat tot amb rapidesa i no han volgut esperar-se a què el Consell Rector es pronunciara sobre el nou plec de condicions. Ho han fet al revés. Per això el president ha declinat pronunciar-se al respecte per tractar-se d’un document ben diferent al que van recolzar en 2005”.

El portaveu del BLOC informa que hi ha moltes diferències entre les aprovades en 2005 i les actuals, totes favorables a l’empresa concessionària, i molt menys restrictives amb la utilització de l’espai públic de tots els alcoians. Entre les novetats del nou plec, segons Blay,  i no són les úniques, estan:

.       es podrà construir soterrani i semisoterrani, que s’afegiran a les dues plantes sobre rasant permeses, però no s’ha explicat la finalitat o funció de les dues noves plantes (per a aparcament de cotxes?);

·       la conducció d’aigua la pagarà l’Ajuntament, no l’empresa concessionària;

·       es pot ampliar la concessió de 40 anys a 60;

·       ha desaparegut la consideració de “hotel de muntanya”, sobre la qual tant va insistir en 2005 per a defensar la sostenibilitat del primer projecte;

·       queda massa oberta la urbanització de la zona, pel que als accessos i aparcaments a construir, que queda a criteri de l’empresa concessionària, i no té en consideració que és un espai públic i Parc Natural;

·       en absència d’agents de l’autoritat en el paratge, seran els encarregats de l’explotació de l’hotel els que podran adoptar les mesures que consideren escaients en la utilització de l’obra pública;

Per altre costat, Blay recorda que tot el procés administratiu (plec de condicions, estudi de viabilitat…) va ser encarregat des del principi a un empresa forastera i va costar en el seu quasi 18.000 euros, malgrat que la redacció dels documents ja va sofrir fins tres redaccions diferents per errades materials i en el mateix contingut. “Documents que ara no s’han tingut en compte perquè és un Plec de Condicions pràcticament nou redactat per tècnics del propi Ajuntament. La conclusió doncs és que el govern de Sedano ha balafiat tres milions de les antigues pessetes per a res”.

En conclusió, senyala Blay, a més a més de raons mediambientals i de respecte a un dels Parcs Naturals més visitat del País Valencià, aprovar el nou Plec de Condicions que han de regir la redacció del projecte, construcció i explotació d’un hotel en la Font Roja,  en les condicions que s’ha fet, és accentuar la privatització d’un espai públic tradicional, històric i emblemàtic no solament per als alcoians sinó per a tots els que estimen la natura, el senderisme i l’excursionisme.

“El fet és especialment greu perquè dins del Parc Natural, i molt prop, ja es poden trobar des de fa temps allotjaments hostalers baix la forma de cases rurals, que poden satisfer la demanda turística. I aquesta alternativa de futur, allotjaments -rurals o d’altre tipus- al voltant del Parc, no està contemplada en els projectes turístics que tant anuncien els regidors del PP d’Alcoi”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *