ImageEL BLOC S’ALEGRA QUÈ PER FI HAJA HAGUT ACORD DELS MUNICIPIS SOBRE LA VIA VERDA ALCOI-GANDIA

Paco Blay: "Ho vam proposar a l’Ajuntament d’Alcoi en 2004 i es va aprovar. En 2006 encara no s’havia fet res per part d’Alcoi. Ara per fi s’ha aconseguit posar d’acord a tots els municipis de la via”

 

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua satisfacció per l’acord al qual han arribat els alcaldes per on discorre l’antiga línia ferroviària Alcoi-Gandia de convertir-la en Via Verda.

El representant del BLOC recorda que en desembre de 2004 va presentar un Prec a l’Ajuntament d’Alcoi, que es va aprovar, en eixe sentit. Literalment l’acord deia:

1.- Que l’Ajuntament d’Alcoi sol·licite a la Diputació d’Alacant l’elaboració d’un pla i la inversió necessària per a habilitar els antics recorreguts ferroviaris entre Alcoi-Gandia i Alcoi-Villena com a Vies Verdes.

2.- Que l’Ajuntament d’Alcoi es pose en contacte amb l’Ajuntament de Villena, com a destinació final d’una de les rutes, per suggerir-li que sol·licite el mateix.

3.- Que l’Ajuntament d’Alcoi es pose en contacte amb l’Ajuntament de Gandia per suggerir-li que sol·licite el que la Diputació de València es faça càrrec de la part del tram que es troba a la província de València.

Aquest acord va ser ben rebut per la “Fundación de Ferrocarriles Españoles”, que va incloure aquest acord en la seua publicació periòdica (número 32 del mes d’abril de 2005), fent un esment de l’acord municipal que va proposar el BLOC. Deia literalment:

Por su parte, el Ayuntamiento de Alcoy ha acordado iniciar gestiones para extender la red de vías verdes hasta Gandía y Villena, aprovechando las plataformas de los ferrocarriles que desaparecieron en los años sesenta. Desde la concejalía de medio ambiente de este municipio se ha destacado el éxito que ha tenido la Vía Verde de Alcoy y ha señalado que el Ayuntamiento de Beniarrés ya está trabajando en su zona. En torno a la Vía Verde del Serpis empieza haber también iniciativas de recuperación de este antiguo trazado ferroviario.

Segons Blay, malgrat aquests acords i circumstàncies, el govern del PP no havia fet res encara en compliment de l’acord de 2004. “Ara per fi, en maig del 2008, i a iniciativa d’altres ajuntaments, s’ha aprovat sense problemes, per unanimitat de tots els municipis, i s’obre de debò una etapa que desitgem siga vertaderament positiva. Esperem que servesca per a recuperar tant la Via Verda Alcoi-Gandia en tots els sentits, com aquells punts “negres” de la Via Verda que estan esperant una intervenció, com el tall que ha produït la circumval·lació de Cocentaina, el Pont de Muro i el de Beniarrés, etc.”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.