ImageEL BLOC RECORDA QUE EN FEBRER DE 2004 VA DEMANAR UNA NOVA ENTRADA A L’HOSPITAL, I EL GOVERN MUNICIPAL DEL PP LA VA REBUTJAR

Paco Blay: “En el Ple de febrer de 2004, vam demanar una nova entrada a l’Hospital Verge dels Lliris des de l’autovia"

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, informa que el govern municipal del PP va rebutjar un Prec del BLOC en el Ple de febrer de 2004 en el que es demanava que l’Ajuntament sol·licitara, davant la pròxima construcció de l’autovia, que es construïra una entrada directa a l’Hospital Verge dels Lliris.

Les raons d’aquella petició eren molt clares: facilitar l’accés per la gent de la comarca, assegurar la rapidesa en l’atenció de les urgències, descongestionar el trànsit de la ciutat i disminuir la contaminació, etc. En el rebuig el portaveu del PP inclús es permetia ironitzar sobre la petició del BLOC argumentant que “necesitaríamos probablemente cincuenta accesos directos a la autovía”.

Segons Blay, “segurament l’explicació del canvi d’actitud del govern municipal, que ara sí demana entrada a l’Hospital des de l’autovia, estiga que en febrer de 2004 governava en Madrid el PP, i a hores d’ara governa el PSOE. La qual cosa mostraria el doble llenguatge que en aquest, com en altres temes, utilitzen alguns partits”.

(S’adjunta l’acta del Ple del 27 de febrer de 2004, on figura el text complet del PREC i la resposta del govern municipal).

 

3.4.         BLOC – Prec Entrada autovia a l’Hospital Verge dels Lliris

 

“Francesc X. Blay Meseguer, Regidor i Portaveu del Grup Polític BLOC, davant el Ple de l’Ajuntament d’Alcoi, EXPOSA

Hem sabut per la premsa que la futura autovia solament tindrà dos accessos cap a la nostra ciutat: pel nord i pel sud. Però és evident que, donat el dèficit de comunicacions d’Alcoi i comarca, per a que la variant fóra el més completa possible falta una altra entrada a Alcoi pel centre, per a què facilite la rapidesa de l’accés dels habitants de les nostres comarques a l’Hospital Comarcal “Verge dels Lliris”. Les urgències hospitalàries, així com les habituals consultes externes i visites podrien tenir un trànsit molt més fluid i directe al lloc que no si hi ha dos accessos solament.

Per altre costat, l’accés directe des de l’autovia a l’Hospital contribuiria a més a descongestionar el trànsit de la ciutat, ja que de mantenir-se solament les dues projectades –la nord i la sud? part de la circulació que des de la comarca ve a la nostra ciutat cap a l’Hospital no desapareixeria dels nostres carrers.

Cal tenir present per altre costat, que si es comunica el Centre d’Alcoi amb la Zona Nord amb un vial pel Viaducte, tal com el govern municipal ha informat que té intencions de dur a terme, seria un bon moment per a connectar l’entrada que venim reclamant amb un ramal cap el Centre. Es tractaria de què aquest accés central tinguera una via directa cap a l’Hospital, i una altra cap el Centre per a aquells conductors que necessitaren acudir-hi.

Des del BLOC recordem que la majoria de les ciutats importants solen tenir, des de les respectives autovies, no menys de tres accessos (nord, sud i centre) que semblen lògics. La mateixa Cocentaina també té tres accessos des de la variant recentment inaugurada, i s’ha notat positivament en la ciutat.

Finalment hem de pensar en el futur a llarg termini, i per això hem de recordar que la necessitat d’un Hospital molt més gran (de 500 llits almenys) és cada vegada més urgent, ja que les llistes d’espera segueixen sent interminables. La qual cosa ens porta a pensar en una ubicació evidentment de fàcil accés en tots els sentits: al costat o prop d’una autovia. La zona del Rebolcat o semblant podria un bon lloc per a eixe macrohospital. Però ha de tenir accés propi per a no obligar als malats o usuaris que travessaren tot el casc urbà per a poder arribar a les seues dependències.

És per tot el que s’ha exposat que el Grup Polític del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi formula el següent PREC:

Que l’Ajuntament inste a les autoritats corresponents per a què s’incloga en la variant d’Alcoi un tercer accés, directe, entre els dos previstos que puga dirigir amb major rapidesa el trànsit cap a la zona del Hospital Comarcal Verge dels Lliris, amb algun ramal que enllaçara directament amb el Centre Històric d’Alcoi. D’aquesta manera, a més de què els alcoians disposaran d’una major flexibilitat en el trànsit, els pobles de les nostres comarques tindran un accés més ràpid i fluid a l’Hospital.”

Sr.Pastor: parte importante de la petición que se hace en el ruego está completada y a medias el ruego está aceptado porque técnicamente se ha previsto en la redacción del proyecto, el sur tiene una doble conexión, un acceso directo al casco antiguo y a la zona de la Beniata, Alcoy tendrá tres accesos a la autovía. El ruego no se puede aceptar por obvio, porque el proyecto tiene tres opciones de acceso, hay tres zonas de Alcoy integradas con accesos directos a la autovía, el hospital no y algunos elementos más no, porque necesitaríamos probablemente cincuenta accesos directos a la autovía”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.